Ο Σύλλογος των φίλων της ρομποτικής στην Ξάνθη, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι ”RoboSpecialists” του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης, περσινοί Αργυροί Ολυμπιονίκες θα επιστρέψουν με ψηλά το κεφάλι από την 13η Ολυμπιάδα Ρομποτικής που διεξήχθη στο Νέο Δελχί, καταλαμβάνοντας την 4η θέση στον κόσμο στην κατηγορία του ποδοσφαίρου.
Την ομάδα συνθέτουν ο Αλέξανδρος Πανταζίδης, Δημήτρης Παρασκευόπουλος και Σονέρ Χασάνογλου. Εξαιρετική ήταν η παρουσία και των άλλων δύο ξανθιώτικων ομάδων: Οι ”RoboMasters” (επίσης από το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης) – αποτελούμενοι από το Λευτέρη Γιαγκίδη, Ιωσήφ Μποκουράκη, και Παναγιώτη Βαρδάρη – που αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ελλάδας, αν και παρέμειναν αήττητοι στον όμιλό τους με 2 νίκες και 2 ισοπαλίες, δεν κατάφεραν να προκριθούν στη φάση των 16 στην κατηγορία του ποδοσφαίρου. Προπονητής και των δύο ομάδων ήταν ο καθηγητής τους στο σχολείο Αθανάσιος Μπαλαφούτης.
Οι ” filONEs” του Συλλόγου Ρομποτικής Μαθηματικών Φυσικής και Τεχνολογίας Ξάνθης κατέκτησαν την 45η θέση ανάμεσα σε 89 ομάδες στην κατηγορία Δημοτικού Regular, επίδοση σημαντική, αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για μαθητές Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού. Την ομάδα αποτελούν οι μαθητές Λεωνίδας Φελεκίδης από το 6ο Δημοτικό, Αλέξανδρος Πανταζίδης από το 3ο Δημοτικό και Ηλίας Μπαλαφούτης από το Δημοτικό του Πετεινού. Προπονητής της ομάδας του Συλλόγου Ρομποτικής είναι ο Παναγιώτης Πανταζίδης.
Εκτός από τους αθλητές, ξανθιώτικη παρουσία υπήρχε και στο επίπεδο επιτροπής, με τον περσινό Αργυρό Ολυμπιονίκη Βασίλη Κόκκινο να αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις ως κριτής. Επίσης συνοδοί της αποστολής η Γεσθημανή Στεφανίδου, η Χριστίνα Παρωτίδου, η Ζωή Ραφτοπούλου και η Μαρία Παπαδοπούλου

Υ.Γ Και οι 16 επιστρέφουν σήμερα στην Ξάνθη με την μεσημεριανή πτήση από Αθήνα-Αλεξανδρούπολη στις 13.30. Θα είμαστε εκεί για να τους καλοσωρίσουμε , έκαναν υπερηφάνη την χώρα μας και την πόλη μας .