Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης αναφέρει:

Τη Δευτέρα  28 Νοεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία όλης της χώρας απέχουν από τα μαθήματά τους και βγαίνουν στους δρόμους. Διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη φοίτησή τους και κυρίως για :

  • Την έλλειψη καθηγητών για άλλη μια χρονιά (Μουσικής  από τα Μουσικά , θεατρολογίας κινηματογράφου και  χορού από τα Καλλιτεχνικά)
  • Την ταλαιπωρία που υφίστανται καθημερινά προκειμένου να πάνε στο σχολείο τους, αφού οι μεταφορές δεν υπάρχουν καθόλου ή δεν εξυπηρετούν πάντα.
  • Την ψευδή υπόσχεση της κυβέρνησης , να τους παραχωρήσει πιστοποίηση σπουδών  στα μουσικά μαθήματα μέσα από πανελλαδικές εξετάσεις, όπως ο νόμος ορίζει.
  • Για ακόμα μία χρονιά μαθητές κάνουν μάθημα σε σχολεία απαράδεκτα και επικίνδυνα, χωρίς καμία μέριμνα από πλευράς της πολιτείας.
  • Επιπλέον το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ αντιμετωπίζει και το πρόβλημα στέγασης που χρονίζει εδώ και 17 χρόνια. Όλοι πλέον γνωρίζουν πολύ καλά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ.

Τη Δευτέρα, λοιπόν, 28 Νοεμβρίου στηρίζουμε τα παιδιά μας και συμμετέχουμε κι εμείς στην πανελλαδική κινητοποίηση των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων. Υψώνουμε τις φωνές μας μαζί τους και διεκδικούμε το καλύτερο για τα παιδιά μας.

Συγκέντρωση τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, στις 9.30 πμ., στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης στη Διομήδεια.  Θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Ξάνθης, στην περιφέρεια ΑΜΘ και στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη της Ξάνθης