fredtitoΈνα πρόβλημα των τελευταίων ετών που μαρτυρά την ανασφάλεια για την οικονομία μαρτυρά το ατυχές περιστατικό και τη ληστεία σε βάρος ιδιοκτήτριας πρακτορείου ΟΠΑΠ στην Ξάνθη το βράδυ της Τρίτης. Η άτυχη γυναίκα, εκτός από τις εισπράξεις της ημέρας είχε στην τσάντα της 17.000 ευρώ που δεν ήθελε να βρίσκονται στο σπίτι ή στην τράπεζα. 

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, δεν είναι η μοναδική αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί συμπολίτες που μετακινούν χρήματα καθημερινά μαζί τους για να μην τα αποθηκεύουν αλλού, για μια σειρά από λόγους. Αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύουν τόσο η σωματική τους ακεραιότητα αλλά και τα χρήματα καθώς η μετακίνησή τους σε καταστήματα ή σε τσάντες είναι άκρως επισφαλής.

fredtitoΣτα Άβδηρα, η κόντρα συνεχίζεται και αφορά τον έλεγχο των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Υπήρξε κριτική Τσολακίδη και απάντηση Τσιτιρίδη ότι ο έλεγχος αποτελεί συνέχεια του Ελέγχου που είχε ξεκινήσει από το 2013 για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή αφορά και τη νυν και την πρώην δημοτική αρχή.

Η αλήθεια είναι όσο ψάχνει κανείς τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, γενικότερα αλλά και ειδικά στο Δήμο Αβδήρων, θα εμπλέκεται συνεχώς με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Είτε πρόκειται για δημοτικούς άρχοντες, είτε για υπαλλήλους, είτε για ιδιοκτήτες. Και γι’ αυτό πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί γιατί είναι πολύ εύκολο να εκτεθούν. Είτε επιλέγουν την άμυνα είτε την επίθεση κατά πάντων.

fredtitoΒέβαια, υπάρχουν οι περιπτώσεις που η διοίκηση δεν καλείται να αντιμετωπίσει προβληματικές καταστάσεις, όπως τα καταστήματα στο Δήμο Αβδήρων εδώ και χρόνια αλλά όταν η ίδια η διοίκηση με τις ενέργειές της ανοίγει ζητήματα, προκαλεί προβλήματα, και βρίσκεται εκτεθειμένη. Όπως ο Δήμος Τοπείρου δηλαδή, που στα 2 χρόνια διοίκησης έχει ανοίξει εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό υποθέσεων που ερευνούν οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης και άλλες αρχές.