Eπανέρχεται ο  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου μετά τη δημοσίευση από το xanthi2.gr των απαντήσεων στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.

Οι γονείς, με απάντηση που έστειλαν στο xanthi2.gr, ασκούν κριτική στο Δήμο Ξάνθης, αναφερόμενοι στην άποψη του Δήμου ότι στο χώρο που είχε παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ανεγέρθηκε το 1ο ΓΕΛ και το υπόλοιπο που απομένει, 5 στρέμματα, δεν επαρκεί για ανέγερση άλλης σχολικής μονάδας και παρουσιάζουν την απάντηση που έχει στείλει ο Δήμος στο Υπουργείο, αναφέροντας ότι το 1ο ΓΕΛ είχε ήδη εγκατασταθεί σε παλιά έκταση του Δήμου, όταν εγκρίθηκε η έκταση για το Μουσικό Γυμνάσιο. Κυρίως, επισημαίνουν την ανακρίβεια που εντοπίζουν και ζητούν καλύτερη ενημέρωση.

Σημειώνουν: «Ο Δήμος Ξάνθης σε απάντησή του στο ερώτημα που έγινε στη Βουλή αλλά και σε απάντηση προς στον Σύλλογο μας, για το οικόπεδο που παραχωρήθηκε από τον Υπουργείο Εθνικής Αμύνης προς τον Δήμο Ξάνθης το 2002 για να κτιστεί αποκλειστικά και μόνο Μουσικό Σχολείο, αναφέρει τα εξής:

screenshot_3
Τίποτε πιο ψευδές από αυτό. Όταν δόθηκε το οικόπεδο το 2002, το 1ο Λύκειο Ξάνθης είχε ήδη μετεγκατασταθεί στις νέες εγκαταστάσεις του από το σχολικό έτος 2000-2001 και λειτουργούσε κανονικά. Επιπλέον το οικόπεδο που παραχωρήθηκε από το στρατό βρίσκεται αλλού…

Με βάση λοιπόν την ανακρίβεια αυτή, θα πρέπει ο Δήμος Ξάνθης να ενημερώσει υπεύθυνα τι  έχει γίνει ακριβώς και τι προτίθεται να κάνει σχετικά με το συγκεκριμένο οικόπεδο. Τονίζουμε δε, πως έχει αποδεχθεί με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη δωρεά αυτού του οικοπέδου από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Η απάντηση του συγκεκριμένου Υπουργείου αναφορικά με αυτό το θέμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, θα ζητήσει εγγράφως να ενημερωθεί σχετικά με την τύχη αυτού του οικοπέδου προς τον Δήμο Ξάνθης. Επιπλέον ζητά να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το παραπάνω ζήτημα με αφορμή το αίτημά μας για ανέγερση νέου κτιρίου για το μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο στην πόλη της Ξάνθης.

screenshot_4