Δεκτή έκανε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης την προσφυγή του δεύτερου πλειοδότη της δημοπρασίας του Δήμου Αβδήρων για το Camping του Μυρωδάτου με αποτέλεσμα να ακυρώσει το πρακτικό κατακύρωσης του σχετικού διαγωνισμού.

Στο διαγωνισμό είχε πλειοδοτήσει επιχειρηματίας από την Ξάνθη -σε συνεργασία με επιχειρηματία από τη Βουλγαρία- ενώ ο προσφυγή κατέθεσε ο δεύτερος του διαγωνισμού, Βούλγαρος επιχειρηματίας,  στην οποία προσβάλει το γεγονός ότι τα δικαιολογητικά που κατέθεσε ο πλειοδότης δεν ήταν αριθμημένα και ότι η εγγυητική του επιστολή δεν ανέγραφε τη διεύθυνση του συμμετέχοντα στο διαγωνισμό.

Τελικά το αρμόδιο Τμήμα της ΑΔΜΘ έκανε δεκτό το πρώτο σκέλος που αφορά στην αρίθμηση των δικαιολογητικών και ακύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, αναβάλλοντας και άλλο την διαδικασία της αξιοποίησης του camping.
prosfygi2

Σχόλιο Τσιτιρίδη- σκληρή αντίδραση Γαλανόπουλου

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα ο Δήμαρχος Αβδήρων σημείωσε ότι διαφωνεί με το σκεπτικό αλλά το σέβεται και σχολίασε ότι ο λόγος απόρριψης είναι καθαρά τυπικός και όχι ουσιαστικός καθώς και ότι ο επιλαχών του διαγωνισμού δεν αμφισβήτησε την ουσία ή την καθαρότητα της διαδικασίας αλλά τον τύπο. Όπως εκτίμησε ο πλειοδότης θα προσφύγει, όπως έχει δικαίωμα, στην Επιτροπή του Άρθρου 152 και εκεί θα κριθεί τελεσίδικα η υπόθεση ενώ υπενθύμισε ότι και στον περυσινό διαγωνισμό συνέβη κάτι αντίστοιχο και ο πλειοδότης δικαιώθηκε σε δεύτερο βαθμό.

Αντίδραση όμως είχαμε από τον Σύμβουλο της μείζονος Αντιπολίτευσης Δημήτρη Γαλανόπουλο ο οποίος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τη δημοτική αρχή. Όπως σημειώνει σε δήλωσή του, είχε παραστεί στο διαγωνισμό και είχε προειδοποιήσει για τα προβλήματα που θα προκύψουν και αναφέρει σε σκληρό τόνο ότι “η ακύρωση του διαγωνισμού αποδεικνύει την ανικανότητα της δημοτικής αρχής να ολοκληρώσει ένα διαγωνισμό, στερώντας πολύτιμα έσοδα από το Δήμο και καθυστερώντας την αξιοποίηση του παλιού camping.”

Τι θα γίνει στη συνέχεια

Τα δύο επιχειρηματικά σχήματα αλλά και ο Δήμος, η νομική υπηρεσία του Δήμου είχε γνωμοδοτήσει υπέρ της έγκρισης του αποτελέσματος του διαγωνισμού, θα διασταυρωθούν, πιθανότατα στην Επιτροπή του Αρ. 152 όπου πιθανότατα θα προσφύγει ο πλειοδότης.

prosfygi-1