Με 3 ομάδες θα εκπροσωπηθεί η πόλη της Ξάνθης στη φετινή Ολυμπιάδα Ρομποτικής μετά τις προκρίσεις που πήραν οι αντίστοιχες ομάδες.

Εξάλλου, στους κριτές της Ολυμπιάδας στο Νέο Δελχί είναι και ο περσινός Αργυρός Ολυμπιονίκης μας ο Βασίλης Κόκκινος – (Vasileios Kokkinos). Τη Δευτέρα τα μέλη των ομάδων είχαν συνάντηση με το Μητροπολίτη Ξάνθης ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης μαζί με τους προπονητές και τους γονείς τους δίνουν ραντεβού για να ταξιδέψουν στην Αλεξανδρούπολη.

Από εκεί θα βρεθούν στην Ινδία, μέσω Αθήνας με στόχο νέες επιτυχίες.

Οι ομάδες που παίρνουν μέρος

Στη Regular κατηγορία του Δημοτικού συμμετέχουν οι νεαροί filONEs, από το νεοσύστατο σύλλογο ρομποτικής Ξάνθης. Την ομάδα αποτελούν οι μαθητές Λεωνίδας Φελεκίδης, Αλέξανδρος Πανταζίδης και Ηλίας Μπαλαφούτης. Προπονητής της ομάδας είναι ο κ. Παναγιώτης Πανταζίδης. Αν και είναι η πρώτη φορά που ο προπονητής και οι μαθητές του συμμετέχουν σε Ολυμπιάδα, όλοι δηλώνουν αισιόδοξοι ότι θα εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα μας στην πολύ ανταγωνιστική αυτή κατηγορία.

Οι άλλες 2 ομάδες από την Ξάνθη, συμμετέχουν στην κατηγορία του ποδοσφαίρου. Πρόκειται για τις ομάδες του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης, το σχολείο που μας χάρισε πέρυσι στην ολυμπιάδα του Κατάρ το ασημένιο μετάλλιο. Οι RoboMasters αποτελούνται από τους μαθητές Λευτέρη Γιαγκίδη, Ιωσήφ Μποκουράκη και Παναγιώτη Βαρδάρη, ενώ οι RoboSpecialists από τους μαθητές Παρασκευόπουλο Δημήτρη, Σονέρ Χασάνογλου και τον περσινό ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Πανταζίδη. Προπονητής των 2 ομάδων είναι ο καθηγητής πληροφορικής του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης κ. Αθανάσιος Μπαλαφούτης.