Για παραιτήσεις όσων εμπλέκονται με ΜΜΕ στην περιοχή και είναι ταυτόχρονα πολιτικά πρόσωπα, μίλησε ο πρώην Υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης στο Κανάλι 6 σχολιάζοντας την υπόθεση που έχει ανακύψει μετά τις καταγγελίες Γιαννακίδη. 

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που αφορούσε το Γραμματέα της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του ΕΒΕ  και τη συμμετοχή τους σε τοπικό Κανάλι, σημείωσε ότι ένα πολιτικό προσωπο δεν μπορεί να έχει ούτε έμμεση ούτε άμεση σχέση με Μέσα Ενημέρωσης. Το στέλεχος του ΚΙΔΗΣΟ έκανε λόγο για ανάγκη απεξάρτησης των ΜΜΕ από κάθε είδους συμφέροντα, ως ζήτημα δημοκρατίας, ενώ κατέληξε λέγοντας: “αυτοί που σήμερα εγκληματούν σε βάρος της υπόλοιπης δημόσιας ζωής δεν μπορούν να κουνούν το μαντίλι στους υπόλοιπους.”

Σε διαφορετικά μήκος κύματος ήταν η αντίδραση της ΝΟΔΕ ΝΔ, που κλήθηκε να τοποθετηθεί με την πλευρά της Νομαρχιακής της ΝΔ να μην προβαίνει σε επικριτικές δηλώσεις για το ζήτημα που έχει προκύψει και τη συμμετοχή των δύο προσώπων στο Δ.Σ. τοπικού καναλιού αλλά, αντιθέτως,επέκριναν για το κυβερνών κόμμα και το βουλευτή του για την τακτική τους.