Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στο θέατρο «Ανατολικά Του Νέστου», πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης ‘’Κοιτάζοντας τον Ουρανό’’.

 Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν για όλα τα Σάββατα του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου , ενώ παράλληλα το έργο περιοδεύει σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κυρίως  στην  Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Λίγα λόγια για το έργο

dscn28581Το “Κοιτάζοντας τον ουρανό” είναι μια σύνθεση κειμένων, ζωντανή απεικόνιση των καταστάσεων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο δάσκαλος Μαρτσέλο Ντ’ Όρτα στα χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας,  στα σχολεία των εξαθλιωμένων περιοχών της επαρχίας της Νάπολης.

Τα παιδιά βιώνοντας συνθήκες ακραίας φτώχειας αντιμετωπίζουν ως εχθρικό το σχολείο, που δεν είναι παρά ένα γρανάζι στη μηχανή που ελέγχει η μαφία. Ο Μαρτσέλο Ντ’ Όρτα, ένας δάσκαλος με όραμα και φαντασία, προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουν τα παιδιά το σχολείο,  δίνοντάς τους τα εφόδια για ένα μέλλον που προδιαγράφεται δύσκολο.

Στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα,  το έργο αποκτά ιδιαίτερη αξία,  καθώς βάζει προβληματισμούς και αφυπνίζει  την ευαισθητοποίηση των νέων, για μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν σήμερα την κοινωνία.

Το “Κοιτάζοντας τον ουρανό” βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά αποτυπώνοντας την αλήθεια των παιδιών μέσω των γραπτών τους, πολλές φορές με πίκρα και απογοήτευση, μα πάντα με αυτό το αφοπλιστικό χιούμορ που σε κάνει να λες «γι’ αυτό αγαπώ αυτή τη δουλειά» (είτε είσαι δάσκαλος είτε ηθοποιός).


Συντελεστές της παράστασης

dscn29701Δραματουργική επεξεργασία: Βασίλης Λειβαδίτης
Σκηνοθεσία – Επιλογή κειμένων: Αναστασία Σαλαμπάση
Κινησιολογική επιμέλεια – Χορογραφίες: Πολυξένη Καρακατσάνη
Μουσική επιμέλεια: Αναστασία Σαλαμπάση
Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Λειβαδίτης
Πολυξένη Καρακατσάνη
Αναστασία Σαλαμπάση
Γιώργος Μπάντεμιτς
Παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 20.00 στο Θέατρο «Ανατολικά του Νέστου»  στη Βελισσαρίου 26.

Τηλ για κρατήσεις θέσεων 6948180583, 6973498913