Η ΚΕΕΡΦΑ χαιρετίζει τα συνδικάτα, τους φοιτητές και τις οργανώσεις της αριστεράς που έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία της αντιφασιστικής κινητοποίησης στη Ξάνθη το Σάββατο 5 Νοέμβρη. Η κινητοποίηση  απομόνωσε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής με το τρόπο που γνωρίζει καλά το οργανωμένο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, με την μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις εκατοντάδων εργαζόμενων και φοιτητών, κόσμου της μειονότητας.

 Έτσι πορεύτηκε πάντοτε η ΚΕΕΡΦΑ τα τελευταία χρόνια και έτσι θα συνεχίσει βοηθώντας το μαζικό κίνημα να πετυχαίνει αντιφασιστικές νίκες με την ενωτική δράση χωρίς αποκλεισμούς.
Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής έχουν στοχοποιήσει επανειλημμένα την αριστερά, τη μειονότητα και τους μουσουλμάνους ως πράκτορες της Τουρκίας και του Ερντογάν και το “Γραφείο” τους το προορίζουν ως ορμητήριο για φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις κατά αγωνιστών του εργατικού κινήματος και της αριστεράς. Μέλη της ΚΕΕΡΦΑ έχουν δεχτεί άλλωστε επιθέσεις στο παρελθόν για την υπεράσπιση της μειονότητας και των δικαιωμάτων της. Ξανά και ξανά βρήκαν μπροστά τους μαζική ενωτική δράση, με την ΚΕΕΡΦΑ να ενώνει και να κινητοποιεί μαζικά κόσμο.
Η μάχη ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής έχει ιστορία στην Ξάνθη. Το 1992 η  αντιφασιστική διαδήλωση που βούλιαξε τη πόλη και έστειλε τους φασίστες στα αζήτητα. Η ενότητα νίκησε τους φασίστες σε περίοδο που επιδίωκαν με πογκρόμ κατά της μειονότητας να ωθήσουν σε πολεμική εμπλοκή στα Βαλκάνια.
Η εκστρατεία λάσπης κατά της ΚΕΕΡΦΑ που αναπαράγουν φασιστοφυλλάδες στα σάιτ τους στη Ξάνθη θα βρει την απάντηση που της αξίζει που δεν είναι άλλη από την περιφρόνηση των χιλιάδων αντιφασιστών. Είναι λυπηρό ότι ξεκίνησε από ένα λασπογράφημα από μία “τριμελή ομάδα”  η οποία προφανώς και δεν εκφράζει το μέτωπο της αριστεράς. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει εκδώσει τη δικιά της ανακοίνωση άλλωστε και είναι το μέτωπο  που δίνει μάχη ενάντια στο φασισμό
Είμαστε υπερήφανοι για την διεθνιστική στάση των μελών της ΚΕΕΡΦΑ της Ξάνθης και θα τους υπερασπίσουμε απέναντι σε κακόβουλες επιθέσεις που μιλάνε για συνεργασία της ΚΕΕΡΦΑ με το κυβερνητικό μηχανισμό και  “με ανθρώπους που υποδαυλίζουν εθνικιστικά πάθη στην περιοχή…με παράγοντες συνδεδεμένους με επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σενάρια.” Καθόλου τυχαίο ότι τους πρόβαλαν οι ακροδεξιοί της Ξάνθης.
Το επόμενο διάστημα έχουμε να συνεχίσουμε τη μάχη για να καταδικαστούν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής και να διαλυθούν τα τάγματα εφόδου. Να δυναμώσει το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Η ΚΕΕΡΦΑ  με την απόφαση της Διεθνούς Συνάντησης κατά του φασισμού και του ρατσισμού πρωτοστατεί στην διοργάνωση της Πανευρωπαϊκής κινητοποίησης στις 18 Μάρτη 2017. Το περασμένο Γενάρη, η ΚΕΕΡΦΑ με την μεγαλειώδη κινητοποίηση κατά του φράχτη στον Εβρο, για να ανοίξουν τα σύνορα, για να σταματήσουν οι πνιγμοί στο Αιγαίο, με την κοινή δράση με το κίνημα της Τουρκίας έφερε σε κοινή δράση τα συνδικάτα και την αριστερά στο πλευρό των προσφύγων