Η απόλυτη ανατροπή ήρθε στις ΗΠΑ και στον πλανήτη. Ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη σήμερα ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Από τον Ιανουάριο θα εγκατασταθεί στο Λευκό Οίκο και το Οβάλ γραφείο, μια εξέλιξη που δημιουργεί ανησυχίες διεθνώς. 

Κόντρα στα προγνωστικά που έδιναν στην Κλίντον ακόμη και 90% πιθανότητες να κερδίσει, ο Ντόναλντ Τραμπ «πήρε» τις μεγάλες πολιτείες – κλειδιά, κέρδισε ακόμη στο προπύργιο του Μπιλ Κλίντον, την πολιτεία του Αρκάνσας και πήρε τη νίκη στις πιο αμφιλεγόμενες εκλογές της σύγχρονης ιστορίας των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ στις πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος των ΗΠΑ, που έκανε μπροστά στους οπαδούς του, οι οποίοι πανηγύριζαν έξαλλα, τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα οι Αμερικανοί να ενωθούν ως ένας λαός. Είπε ότι θα είναι πρόεδρος όλων των Αμερικανών, ενώ απευθυνόμενος σε όσους δεν τον ψήφισαν ζήτησε τη βοήθειά τους για να ενώσουν τις ΗΠΑ. Ο Τραμπ δήλωσε ότι η αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον τον πήρε τηλέφωνο για να τον συγχαρεί για τη νίκη του και εκείνος από την πλευρά του τη συνεχάρη για τη σκληρή μάχη που έδωσε.