Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, κάνει τον απολογισμό της κινητοποίησης ενάντια στα εγκαίνια των γραφείων της ΧΑ στην Ξάνθη και την μαζική και ειρηνική πορεία που διοργανώθηκε.

Η ΚΕΕΡΦΑ χαιρετίζει τους εκατοντάδες διαδηλωτές που έδωσαν βροντερό παρών στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο ενάντια στο άνοιγμα γραφείων ορμητηρίων της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στην Ξάνθη. Το αντιφασιστικό κίνημα της πόλης, τους χίλιους περίπου αντιφασίστες εργαζόμενους, συνδικαλιστές, φοιτητές, νεολαία και μέλη της μειονότητας που ανάγκασαν το Λαγό και τη συμμορία του να παρακολουθούν από το μπαλκόνι των μικροσκοπικών γραφείων τους το τεράστιο σώμα της πορείας που δεν σταμάτησε να φωνάζει αντιφασιστικά συνθήματα.

Η πορεία ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία κατά τις 6 το απόγευμα -μετά από σύντομους χαιρετισμούς των εκπρόσωπων του ΝΤ ΑΔΕΔΥ, της ΕΛΜΕ, του Διδασκαλικού Συλλόγου και της τοπικής ΚΕΕΡΦΑ- με σύνθημα “έξω οι φασίστες από την Ξάνθη”, ενώθηκε με το μπλοκ του φοιτητικού συλλόγου -που έφτασε εκεί με προσυγκέντρωση στο πολυτεχνείο- και βάδισε στους δρόμους της πόλης για να καταλήξει και πάλι στην κεντρική πλατεία μετά από παρατεταμένη στάση κάτω από τα γραφεία των νεοναζί στην Ηρώων. Οι φοιτητές μπήκαν επικεφαλής και ακολούθησαν με πανό η Λαϊκή Αντίσταση, η Λαϊκή Ενότητα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΔΕΔΥ και τα πρωτοβάθμια σωματεία. Το παρών έδωσαν επίσης αρκετοί εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και τη νομαρχία, εργάτες της ΣΕΚΑΠ και της Ροδόπης, μέλη της ΠΕΝΕΝ, καθώς και στελέχη του DEB και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Με το ξεκάθαρο μήνυμα πως οι φασίστες δεν έχουν θέση ούτε στην Ξάνθη ούτε πουθενά, συνεχίζουμε ενωμένοι μαζί με όλο τον κόσμο που τους σιχαίνεται μέχρι να στείλουμε στη φυλακή για πάντα τους φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.