Εξιχνιάστηκαν μετά από πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασϕάλειας Κομοτηνής, τριάντα κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από σταθμευμένα αυτοκίνητα λουομένων σε παραλιακές περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης, που διαπράχθηκαν κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστου του 2015.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο νεαρών ηλικίας 28 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραϕία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, η οποία συνδυάστηκε με κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, πραγματοποίησαν είκοσι εννέα 29 κλοπές από οχήματα λουόμενων σε παραλιακές περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης, καθώς επίσης και μία απόπειρα, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οϕέλους.

Πιο αναλυτικά, ως προς τη μεθοδολογία που χρησιμοποιούσαν, αρχικά επέλεγαν οχήματα τα οποία ήταν σταθμευμένα σε σημεία που δεν ήταν ορατά από τους λουόμενους, στη συνέχεια έκαναν οπτικό έλεγχο στο εσωτερικό τους και σε περίπτωση που εντόπιζαν αντικείμενα αξίας, παραβίαζαν τα οχήματα σπάζοντας τα τζάμια και αϕαιρούσαν χρηματικά ποσά και αντικείμενα.

Η λεία από τις κλοπές που διέπραξαν ςπεριελάμβανε, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 3.750 ευρώ, 250 λιρών Τουρκίας, 20 λέβα Βουλγαρίας,  14 κινητά τηλέϕωνα, χρυσαϕικά – κοσμήματα, 5 γυαλιά ηλίου και διάϕορα έγγραϕα.

Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Η δικογραϕία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασϕάλειας Κομοτηνής.