Πάνω από χίλιους διαδηλωτές που αντιδρούν, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά καθόλου κόσμο δεν είχαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΧΑ στην Ξάνθη.

Η πόλη αντέδρασε δυναμικά και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσα της ΚΕΕΡΦΑ, της ΑΔΕΔΥ, κομμάτων ,νεολαιών, του φοιτητικού συλλόγου και άλλων συλλογικοτήτων αρκετοί ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και πραγματοποίησαν μεγάλη αντιφασιστική πορεία.  Η πορεία προσέγγισε τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης, όπου βρέθηκε ο βουλευτής Ι. Λαγός και άλλοι 4 βουλευτές αλλά καθόλου κόσμος για εγκαίνια καθώς περίπου 10 μέλη βρέθηκαν στην τελετή.

Διαμαρτυρία κάτω από τα γραφεία υπό το βλέμμα του Λαγού

dsc_0237Κάτω από τα γραφεία και υπό το βλέμμα των στελεχών της ΧΑ και του Λαγού οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν  για 10 λεπτά φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της Χ.Α., του φασισμού και των νεοναζί και αποχώρησαν ειρηνικά ολοκληρώνοντας την πορεία τους στην πλατεία.

Ήταν μια μαζική και ειρηνική διαδήλωση, όπως το 2013, που έστειλε το δικό της μήνυμα από την πολυπολιτισμική Ξάνθη ενάντια στη Χ.Α. που ευθύνεται για αρκετές επιθέσεις εναντίον μειονοτικών και αντιφασιστών μέχρι τον Απρίλιο του 2013. Στην πορεία συμμετείχαν μεταξύ άλλων συνδικαλιστές,  φοιτητές, μέλη νεολαιών, 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί απλοί πολίτες από την πλειονότητα και τη μειονότητα.

Απόπειρα επίθεσης σε δημοσιογράφο από χρυσαυγίτες

Πριν την έναρξη των εγκαινίων στελέχη της ΧΑ ακολούθησαν το δημοσιογράφο Γιάννη Σιδηρόπουλο του Xanthi2.gr που κάλυπτε τα γεγονότα κάτω από τα γραφεία τους και επιχείρησαν να τον φωτογραφίσουν στο πρόσωπο από απόσταση 1-2 μέτρων. Εκείνος δεν τους επέτρεψε και ομάδα 2-3 ατόμων επιχείρησε να του επιτεθεί αλλά σε ελάχιστα δευτερόλεπτα παρενέβησαν δεκάδες αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τη σκηνή και τους απομάκρυναν. Αποχωρώντας ένας εκ των μελών της ΧΑ ισχυρίστηκε ότι είναι βουλευτής του νεοναζιστικού κόμματος . Ο Δημοσιογράφος έχει δεχτεί απειλές από νεοναζί στο παρελθόν.

dsc_0208

dsc_0197 dsc_0200  dsc_0226 dsc_0237 dsc_0264 dsc_0182

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το