Συνέχεια στην διαμάχη που υπάρχει το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στην Πρυτανεία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και Καθηγητές της Πολυτεχνικής, αποτελεί η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος Καθηγητή, όπως αναφέρει ομόφωνο ψήφισμα της Συγκλήτου, που δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Πέμπτης.

Αναλυτικά, το ψήφισμα αναφέρει:

Η Σύγκλητος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στη σημερινή συνεδρίαση της 27ης Οκτωβρίου 2016 ενημερώθηκε για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών κ. Βασίλειου Τσαουσίδη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης για την τέλεση ιδιαίτερης βαρύτητας ποινικών αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα με μεγάλο οικονομικό αντικείμενο.

Μετά από αυτή τη δυσμενή για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης εξέλιξη, επιβεβαιώνεται η ορθότητα των ενεργειών της Διοίκησης του Ιδρύματος προκειμένου να διασφαλιστεί η νομιμότητα και να προστατευτεί το Πανεπιστήμιο.

Παράλληλα, αποδεικνύονται ψευδείς οι καταγγελίες και οι σχετικές αναφορές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κατά την προηγούμενη χρονική περίοδο, μέσω των οποίων αποδίδονται στη Διοίκηση του Πανεπιστημίου και στον Πρύτανη προσωπικά δήθεν παράτυπες, παράνομες και αντιακαδημαϊκές ενέργειες.

Τέλος, η Σύγκλητος διαβεβαιώνει το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας ότι με το ίδιο υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης θα συνεχίσει να δρα στο πλαίσιο της νομιμότητας ώστε να διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση η περιουσία και το κύρος του Ιδρύματος.