fredtitoΕνός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντα Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, τηρήθηκε στην έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης τη Δευτέρα. Μάλιστα, προταθηκε από τη μείζονα αντιπολίτευση να εκδοθεί και ένα ψήφισμα από το σώμα στη μνήμη του Γιώργου Παυλίδη.

Φαινόταν ότι επρόκειται για μια πολύ ήπια και πολιτισμένη συνεδρίαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης τη Δευτέρα. Ξαφνικά όμως οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα μόλις η συζήτηση ήρθε στα Κιμμέρια. Ο σύμβουλος της παράταξης Μπένη, Σαμπάν Μπατάκ  ζήτησε στο πλαίσιο της συζήτησης για το Τεχνικό Πρόγραμμα να πληροφορηθεί τι είδους έργα προβλέπονται για τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή των Κιμμερίων με το Δήμαρχο να απαντά ότι όποιος ξέρει να διαβάζει μπορεί να δει τα έργα, έκφρασε που δεν άρεσε και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ένταση.

Ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος εξήγησε, μετά την ένταση,  ότι στο πρόγραμμα υπάρχει πρόβλεψη για τη μελέτη που σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα όπως και ο αντιδήμαρχος Κ. Παπαδόπουλος που αναφέρθηκε στην αγροτική οδοποιία σε Κιμμέρια, Εύμοιρο, ορεινή περιοχή. Στην κουβέντα παρενέβη ο Αντιδήμαρχος Θ. Ηλιάδης και τότε προκλήθηκε δεύτερη έκρηξη. Ο επικεφαλής της παράταξης Δ. Μπένης κατηγόρησε το Θωμά Ηλιάδη ότι διαρκώς τραμπουκίζει μόνιμα στο δημοτικό συμβούλιο και επικράτησε πανδαιμόνιο. Τελικά ο Θ. Ηλιάδης αποχώρησε από την αίθουσα και σταδιακά τα πνεύματα ηρέμησαν.

fredtitoΈνταση προκλήθηκε και κατά την ομιλία Φανουράκη όπου υποστήριξε ότι μια κολυμβητική δεξαμενή δίπλα στην υπάρχουσα πισίνα από την εταιρία που κατασκεύασε τις πισίνες των ολυμπιακών αγώνων κοστίζει 200.000 ευρώ και ο Δήμος αντ΄αυτού κατασκευάζει ένα καινούριο προπονητήριο ποδοσφαίρου στη Χρύσα όταν υπάρχουν δύο γήπεδα, ένα στη Χρύσα και ένα στη Νεάπολη, με την πλευρά του Κίρατζη Εργάν να αντιδρά επίσης.

Ο Νίκος Ανταμπούφης επέμεινε αρκετή ώρα στην απουσία του 4ου Λυκείου από το Τεχνικό Πρόγραμμα και δεν ικανοποιήθηκε από τις απαντήσεις, τεχνικής φύσης, της Υπηρεσίας και του Δημάρχου. Εξάλλου ο Δ. Μπένης μιλώντας τόνισε ο πίνακας του τεχνικού προγράμματος μαρτυρά τα πάντα όπως η απορρόφηση σε ποσοστό 49% που εμφανίζεται ενώ στο παρελθόν οι ίδιες υπηρεσίες είχαν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά, λέγοντας ότι πρόκειται για τεχνικό πρόγραμμα διαχείρισης της καθημερινότητας που δεν πάει παραπέρα και έβαλε ως τεράστια έλλειψη ότι δεν υπάρχουν είσοδοι στην πόλη, έργα που εγκαταλείπονται από τη δημοτική αρχή, κατά την άποψή του.

fredtitoΜεγάλη η υπερηφάνεια και η χαρά των Ξανθιωτών για την επιτυχία του νεαρού Γιλμάζ Χουσμέν που πέτυχε την εισαγωγή του στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, μια επιτυχία από μόνη της εντυπωσιακή. Οι ευχές και τα συγχαρητήρια ήταν πολλά από όλους, σχετικούς και μη. Όπως είπαν αρκετοί, ο νεαρός, πέρα από το ταλέντο που έχουν εντοπίσει όσοι τον είδαν να παίζει, απέδειξε ότι μπορεί να κάνει απίστευτες υπερβάσεις προκειμένου να ακολουθήσει το όνειρό του.

dasiko-agonasΕντυπωσιακή για άλλη μια χρονιά η επιτυχία και η προσέλευση στον αγώνα ROUT 100 miles advendurun της Χαιντούς. Μια τεράστια διοργάνωση, άρτια και κάθε χρόνο όλο και πιο επιτυχημένη, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον όλης της χώρας. Είναι ένα μέρος από τον πλούτο του εθελοντισμού και της δημιουργικότητας της τοπικής κοινωνίας . Αντίστοιχα θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ΦΕΞ με το Φεστιβάλ για το Μάνο, αρχίζει να γράφει ιστορία και να εδραιώνει ένα θεσμό μεγάλης ακτινοβολίας.

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το