Την έκδοση ψηφίσματος που θα ανανεώνει την εκπεφρασμένη θέση του Δήμου Ξάνθης ότι η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη στην πόλη, ζήτησε με αναφορά του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ξάνθης, που συνεδρίασε τη Δευτέρα, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Νίκος Ανταμπούφης.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Νίκος Ανταμπούφης, ενόψει των εγκαινίων των νέων γραφείων της ΧΑ το Σάββατο, υπενθύμισε ότι ήδη απο τις 30 Οκτωβρίου του 2013 ο Δήμος Ξάνθης με ομόφωνο ψήφισμά του έχει χαρακτηρίσει ανεπιθύμητη τη Χ.Α. και τις εκδηλώσεις της στην πόλη.

dimotiko-okt-16Όπως είπε θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό ο Δήμος να επανεπιβεβαιώσει αυτή του τη θέση με ένα νέο, ομόφωνο ψήφισμα.Άλλωσε, όπως είπε, από το ψήφισμα του 2013 το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι η ηγεσία και συνολικά διώκεται για σειρά εγκλημάτων και το κόμμα ως εγκληματική οργάνωση.

Δεν εισακούστηκε η πρόταση

Η πρότασή του δεν βρηκε, πάντως, γόνιμο έδαφος στο Προεδρείο με τον Πρόεδρο Γιάννη Δρεμσίζη να ενημερώνει ότι ο Δήμος Ξάνθης παραμένει αντίθετος με τη δράση και τις πρακτικές της Χ.Α. και αυτό δεν το έχει δείξει μόνο με το ψηφισμά του αλλά και έμπρακτα.

Η απόφαση του 2013