H oριστική παραλαβή της κυκλοφοριακής μελέτης της πόλης της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ξάνθης, που συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας.

dsc_0586-2jpgΣτη συνεδρίαση η ομάδα των μελετητών έκανε μια συνοπτική παρουσίαση, με τα πιο σημαντικά στοιχείςα που είναι : Η αμφιδρόμηση της Τσιμισκή, κατάργηση 12-14 φωτεινών σηματοδότών και ανατικατάσταση με κυκλικούς κόμβους, μετατροπή οδών σε ήπιας κυκλοφορίας όπως το τμήμα μεταξύ των 2 πλατειών στην οδό 28ης Οκτωβρίου, δημιουργία σχολικών δακτυλίων και διαμορφώσεις πεζοδρομίων γύρω από σχολικά κέντρα, πεζοδρομήσεις, συνολικό δίκτυο ποδηλατοδρόμων, ριζική αλλαγή  του συστήματος δρομολογίων των αστικών λεωφορείων, διανοίξεις και επεκτάσεις οδών . Όπως είπε η μελέτη προβλέπει ένα χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης των έργων σε βάθος χρόνου με βάση διαφορετικά κριτήρια και αξιολογήσεις για κάθε συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ομάδας μελετητών Αργύρη Πλέσια, η πλέον άμεση ανάγκη είναι η δημιουργία του ποδηλατοδρόμου που θα τέμνει την πόλη από την είσοδο μέχρι την έξοδο και θα έχει τρεις βρόγχους διακλάδωσης, προς τον αστικό συνοικισμό, το συνοικισμό Μ. Αλεξάνδρου και προς Ρέμβη.

dimotiko-pleiopsifia-okt-16Οι παρατάξεις Ξυνίδη και Μπένη, ψήφισαν κατά της παραλαβής καθώς, όπως ανέφερε ο Δ. Μπένης, η υπόθεση της κυκλοφοριακής μελέτης και η αρχική συνεδρίαση της Επιτροπής έχει γίνει αντικείμενο αυτεπάγγελτης δικαστικής διερεύνησης. Λευκό ψήφισαν οι παρατάξεις Καμαρίδη και Ανταμπούφη, και υπέρ οι παρατάξεις Τσιακίρογλου και Κολλάρου.

Σύντομα οι κάδοι στην ορεινή περιοχή

Για το θέμα της έλλειψης κάδων ανακύκλωσης στην περιοχή της Σταυρούπολης ήταν το αντικείμενο ερώτησης της παράταξης Κοινωνία Δημοτών, σε αντιδιαστολή με το Δήμο Μύκης που έχει προμηθευτεί μπλε κάδους. Στην απάντησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μποζ Ραμαδάν, ανέφερε ότι πράγματι δεν υπάρχουν αλλά έχει προγραμματιστεί η τοποθέτηση 26 κάδων, παρότι θεωρείται ασύμφορο οικονομικά αλλά επικερδές περιβαλλοντικά.

Εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα

dimotiko-tsepelis-pyrnariΣτην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης για το 2017 με αρκετές ερωτήσεις των παρατάξεων προς το Δήμο και την Τεχνική Υπηρεσία, οι οποίες εστιάστηκαν στη μελέτη εισόδου της δυτικής πλευράς της Ξάνθης, το Κολυμβητήριο, το Κυνοκομείο.

Λύση στο πρόβλημα με τα γραφεία των παρατάξεων

Τέλος, στην έναρξη της συνεδρίασης, ο Δ. Μπένης ζήτησε να λυθεί, μετά από 2 χρόνια θητείας, το πρόβλημα με τα γραφεία των δημοτικών παρατάξεων, παίρνοντας τη συγκατάθεση του Προέδρου Γ. Δρεμσίζη ώστε να πραγματοποιηθεί εντός των ημερών σύσκεψη υπό την προεδρία του με τη συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

 

Κράτα το