fredtitoΟ θάνατος του Περιφερειαρχη ήταν μια εξέλιξη, που τις τελευtαίες μέρες φάνταζε μη αναστρέψιμη αλλά ακόμη και αν οι συνεργάτες του και όσοι είναι στην πολιτική είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα, προφανώς και δεν μπορούν να συμβιβαστούν οι στενοί άνθρωποι της οικογένειας, ακόμη και στις περιπτώσεις που η επάρατη νόσος προϊδεάζει για δυσμενείς εξελίξεις.

Ο Γ. Παυλίδης, έφυγε σχετικά μικρός σε ηλικία και, όπως συζητείται, είναι σχετικά προφανές ότι η τραγική απώλεια του γιου του πριν από 1,5 χρόνο,  επιδείνωσε δραματικά την κατάσταση της υγείας του. Όσοι γνώριζαν τον Περιφερειάρχη προφανώς και ήξεραν ότι είναι ιδιαίτερα αποφασιστικός και θα κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, όπως και έγινε, όμως κάποια πράγματα είναι ανυπέρβλητα. Και, όπως αποδείχτηκε στο τέλος, ενώ 2 χρόνια πριν φαινόταν πως όλα για αυτή την οικογένεια ήταν ρόδινα, μέσα σε λίγους μήνες ξεκληρίστηκε πραγματικά.

fredtitoΠερισσότερες λεπτομέρειες δεν χρειάζονται και δεν είναι ζήτημα της δημόσιας σφαίρας. Σε πολιτικό επίπεδο ο εκλιπών είχε μακρά διαδρομή αλλά δύο διαφορετικές περιόδους. Ο καθένας προφανώς συμφωνούσε ή διαφωνούσε πολιτικά μαζί του αλλά αδιαμφισβήτητο ήταν πως σε αυτή τη θητεία του στην Περιφέρεια υπήρξε ένας άλλος Γ. Παυλίδης, πιο ώριμος, πιο διαλλακτικός και πιο ήπιος από ό,τι στο παρελθόν. Και για αυτό σε όλο το πολιτικό φάσμα υπήρξε αναγνώριση στο τέλος του αφού είχαν λειανθεί πολλές γραμμές. Και στο τέλος όλα έγιναν όπως πρέπει και με την προσήκουσα τιμή στον εκλιπόντα.

fredtitoΒέβαια, επειδή τίποτε δεν πρέπει να περνάει ασχολίαστο, είναι αλήθεια ότι υπήρξαν κάποιοι που δεν ήθελαν να του επιτρέψουν να βαδίσει προς το τέλος με αξιοπρέπεια. Δέχτηκε λοιπόν τους τελευταίους; μήνες πολύ βρώμικα και άθλια χτυπήματα, ανώφελα σκληρά, για το θέμα της υγείας του. Όχι χτυπήματα που είχαν οποιαδήποτε σχέση με  πολιτικούς αντιπάλους αλλά μια διαφορετική και ανοίκεια επίθεση από την παραδημοσιογραφική αλητεία της Ξάνθης, καθώς η ασθένεια ίσως ήταν η ευκαιρία που κάποιος/οι έψαχναν αφού τον βρήκαν για πρώτη φορά αδύναμο να αμυνθεί. (ακόμη και μετά το θάνατο δεν κρύβεται αυτή η μανία)

Αυτό που είδαμε να εκτυλίσσεται τις τελευταίες εβδομάδες ήταν αρκετά αποκρουστικό και ήταν αυτό που ανάγκασε – κατά την εκτίμησή μας- να υπάρχει καθημερινή ενημέρωση και φωτογραφίες (αχρείαστες) από όλες τις δραστηριότητες του Περιφερειάρχη ώστε να μην υπάρξει αμφισβήτηση ότι ασκεί τα καθήκοντά του. Και είναι αλήθεια ότι τα ασκούσε μέχρι την τελευταία στιγμή, ίσως και καθ υπερβολήν για την κατάστασή του. Αλήθεια είναι επίσης ότι αυτοί οι υπάνθρωποι συνεχίζουν να ζουν αναμέσά μας και να περιφέρουν την νοσηρότητά τους σε κοινή θέα αλλά και ότι υπάρχει τεράστια ευθύνη σε όσους προσπαθούν να διαιωνίσουν αυτή τη ντροπή της πόλης, κόντρα στο χρόνο και τη λογική.