fredtito

Στην Οργανωτική Επιτροπή των ΘΛΕ  δεν συνεβη κάτι συνταρακτικό πέρα από την κλήρωση της παρέλασης που ήδη αναρτήθηκε στη fan page του Καρναβαλιού. Συζητήθηκε βέβαια το θέμα των αποδείξεων ακροθιγώς και χωρίς λεπτομέρειες. Η αλήθεια είναι ότι ειπώθηκαν πολλά στις Γιορτές και δεν υπάρχει κάτι περαιτέρω να ειπωθεί. Στολές με αποδείξεις είναι αυτό που αποτελεί τη φυσική εξέλιξη όσων επέβαλε η Εφορία στις Γιορτές Παλιάς Πόλης.

fredtito

Το θέμα με το ¨εξοχικό” φαίνεται ότι είχε συνέχεια. Εμείς μπορεί να γελάσαμε περισσότερο με την τρολιά που κάποιοι πάσαραν ως είδηση αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον ενοχλήθηκαν ιδιαίτερα. Ο Βουλευτής Χ. Ζεϊμπέκ σχολίασε με χιούμορ την ανάρτηση αλλά  πληροφορούμαστε ότι έκανε και σκληρές δηλώσεις σημειώνοντας ότι η φαινομενική γκάφα έγινε από φερέφωνα της Χρυσής Αυγής. Αυτό όμως είναι αυταπόδεικτο καθώς για να φτάσεις στη Χ.Α. σημαίνει ότι ανήκει στην κατηγορία “υπολειπόμενο μυαλό”.

fredtito

Ως προς τα γραφεία των νεοναζί, φαίνεται ότι θα έχουμε πάλια ιστορίες. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε ηρεμήσει από τότε που έκλεισαν τα παλιά τους γραφεία και ηρέμησε και η οικοδομή αν και, πρακτικά, άδειασε όλη μέχρι να αποχωρήσουν. Τώρα το επίκεντρο περνά απέναντι, φαίνεται. Το βασικό βέβαια είναι να μην ξαναδούμε το θλιβερό φαινόμενο την Αστυνομία να απασχολεί προσωπικό για να φρουρεί μια συμμορία που διώκεται για δολοφονίες και άλλες επιθέσεις.

Ειδικά σε μια συγκυρία που η Αστυνομία έχει αποσύρει αστυνομικούς από τη φύλαξη διαφόρων προσώπων είναι εντελώς άστοχο να διαθέτει το προσωπικό της για να φρουρεί τη Χ.Α. Η οποία προφανώς και θέλει να βρίσκεται στο κέντρο της πόλης για να δημιουργεί προβλήματα στους άλλους και δεν φεύγει πιο περιφερειακά.

fredtito

Μπορεί το κέντρο να έχει πεζοδρομηθεί αλλά φαίνεται ότι ο δρόμος που συνδέει ταχυδρομείο και Πλατεία έχει μετατραπεί σε de facto δρόμο, τουλάχιστον για τους μυημένους. Οι μπάρες πλέον -προφανώς εν γνώσει του Δήμου- είναι μονίμως κατεβασμένες και στις δύο πλευρές και όσοι εκνευρίζονται από τη νομιμότητα, φροντίζουν να διασχίζουν καθημερινά και συστηματικά το συγκεκριμένο δρόμο, προνομιακά.

Και πράγματι στα σχέδια του Δήμου να είναι η διάνοιξη της συγκεκριμένης οδού (και μοιάζει και λογική) αλλά αυτό δε νομιμοποιεί την αυθαίρετη διάνοιξη. Πολύ περισσότερο όταν οι πεζοί σε ένα πολυσύχναστο σημείο βλέπουν ξαφνικά μπροστά τους τα ΙΧ να απειλούν την ακεραιότητά τους.