Στις 13 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 βραδινή οι 2 Θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης καθώς και οι 2 Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες, βρισκόντουσαν σε εντεταλμένη υπηρεσία εντός του καταφυγίου άγριας ζωής Νέστου στην περιοχή του Ερασμίου με 2 οχήματα.

Ακούστηκε μια τουφεκιά και το ένα όχημα με 2 θηροφύλακες πλησίασε στο σημείο, διέκριναν σκιές, άναψαν τα φώτα του οχήματος και βλέπουν 4 άτομα με κυνηγετικά όπλα και καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες, από τα μεγάφωνα του αυτοκινήτου τους ζητήθηκε να ακινητοποιηθούν και ενεργοποιήθηκε η σειρήνα.

Αυτοί τράπηκαν σε φυγή και ακολούθησε καταδίωξη μέσα στο δάσος, κατά την διάρκεια της καταδίωξης ένα από τα 4 άτομα γύρισε και τουφέκισε προς την πλευρά των θηροφυλάκων, στην συνέχεια συνέλαβαν το ένα από τα 4 άτομα, τα υπόλοιπα 3 διέφυγαν μέσα στην πυκνή βλάστηση και η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης.
Οι θηροφύλακες των αναγνωρισμένων κυνηγετικών οργανώσεων δίνουν το παρόν 365 ημέρες το χρόνο ημέρα και νύχτα, για την πάταξη της λαθροθηρίας, αναφέρει ο κηνυγετικός Σύλλογος.