fredtito

Στο μέτωπο των 3 προσχώρησε – κατά περίπτωση καθώς φαίνεται- και μια τέταρτη παράταξη στο Δήμο Ξάνθης. 4 πλέον οι παρατάξεις που συνυπογράφουν μια κοινή δήλωση, αυτή της αποχής από τη συνεδρίαση για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής και προμηνύεται πολύ ενδιαφέρουσα πορεία (ενδιαφέρουσες και αμφίρροπες ήταν και οι εκλογές εξάλλου) μέχρι το 2019 παρακολουθώντας τις ομαδοποιήσεις αλλά και τη συνοχή της παράταξης της πλειοψηφίας, που επίσης δεν είναι καθόλου δεδομένη.

Αν εξαιρέσουμε τη Λαϊκή Συσπείρωση που έχει ξεκάθαρη αυτόνομη στάση, εκτός του αντιπολιτευτικού μετώπου απομένει η “αόρατη” παράταξη του Σ. Τσιακίρογλου, για την οποία μετά από 2 χρόνια κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί υπάρχει, προς τα που πηγαίνει και, ουσιαστικά, γιατί κατέβηκε εφόσον είναι ανύπαρκτη ακόμη και ως φυσική παρουσία. (κατι αντίστοιχο με το ΕΒΕ δηλαδή, όπου η -θεωρητικά- αντιπολιτευόμενη παράταξη, πολύ γρήγορα ενοποιήθηκε με αυτή του Προέδρου)

Πάντως το χθεσινό μας σχόλιο για τις “διευκολύνσεις” και τα δάνεια που έχουν καταγραφεί στην ΟΕΒΕΞ, και δεν αποκλείεται να ξαναδούμε στην Ομοσπονδία, είχε μεγάλη απήχηση. Αρκετοί ήταν οι επαγγελματίες που επικοινώνησαν για να εκθέσουν μια σειρά από γεγονότα που τους έχουν κάνει εντύπωση όπως η ένταση με την οποία η διοίκηση Τσιακίρογλου ωθούσε επαγγελματίες να ιδρύουν σωματεία…

fredtito

Στο πάρκινγκ οι εξελίξεις είναι και πάλι αρνητικές για το Δήμο καθώς η Εισαγγελία Εφετών έκανε δεκτή την προσφυγή των επιχειρηματικών και αρχίζει η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης του πάρκινγκ και θα ακολουθήσει η άσκηση δίωξης σε βάρος πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων. Επίσης ξεκινούν στην Ξάνθη και οι καταθέσεις στο πλαίσιο της έρευνας των Οικονομικών Εισαγγελέων για την υπόθεση.

Την ίδια ώρα πάντως υπάρχουν σκέψεις, φαίνεται, να επιχειρήσει να το λειτουργήσει μόνος του ο Δήμος και να εγκαταλείψει τα σχέδια της μίσθωσης. Δεν ξέρουμε αν είναι εφικτό αλλά σίγουρα το μέτωπο που άνοιξε ο Δήμος θα κοστίσει αρκετά καθώς φαίνεται ότι σε επίπεδο νομικό η επιχειρηματίας είναι συνεχώς ένα βήμα πιο μπροστά και το τοπίο που έχει διαμορφωθεί δεν ευνοεί το Δήμο.

fredtito

Αλλά η εκτίμησή μας είναι πως θα ανοίξει άλλο ένα πολύ δυσάρεστο μέτωπο για το Δήμο Ξάνθης και είναι αυτό της στατικής επάρκειας, αν υπάρχει δηλαδή και ποιος την έχει υπογράψει. Μάλιστα, ενώ σε άλλη υπόθεση που ερευνάται υπάρχει ζήτημα και την ύπαρξη ή μη οικοδομικής άδειας, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο Δήμος έχει ανοίξει μια πυριτιδαποθήκη…