Με περιορισμένη συμμετοχή λόγω της αποχής τεσσάρων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και με οριακή απαρτία  πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης, η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την Έκθεση Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το 2015.

dsc_0493jpgΣτην εκδήλωση παραβρέθηκαν σύμβουλοι της πλειοψηφίας, διευθυντές και προϊστάμενοι υπηρεσιών του Δήμου καθώς και κάποιοι εκπρόσωποι φορέων ενώ στους παριστάμενους διανεμήθηκε το ειδικό τεύχος που εκδόθηκε για τον απολογισμό, τον πρώτο πλήρη χρόνο της θητείας της νυν δημοτικής αρχής.

Ο απολογισμός του 2015

Ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος παρουσίασε αναλυτικά όλους τους τομείς του προγράμματος  κάνοντας λόγο για χρηστή οικονομική διαχείριση και για προσπάθεια εξεύρεσης νέων πηγών χρηματοδότησης σε μια δύσκολη εποχή για την κοινωνία και την οικονομία ενώ μίλησε για το στόχο της”Εξυπνης Πόλης” που τέθηκε το 2015.

Μίλησε για εξωστρεφή πολιτική και έμφαση στην εξυπηρέτηση των πολιτών και για επιλογή ενός δημιουργικού δρόμου με στόχο τον εκσυγχρονισμό του Δήμου και της Αυτοδιοίκησης και για πολιτική εντιμότητας και αξιοπρέπειας που ακολουθεί η Διοίκηση του Δήμου.

Έσοδα και έξοδα

dsc_0491jpgΗ έκθεση με την αναλυτική παράθεση των οικονομικών στοιχείων με το σύνολο των Εσόδων να ανέρχεται σε 38,778 εκατ. ευρώ και τα έξοδα σε 29,399 εκατ. ευρώ ενώ στη συνέχεια εκτέθηκαν  οι δράσεις και οι πολιτικές που ασκούνται ανά τομέα όπως Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη, Βιώσιμη Πόλη, Τεχνικά έργα και Υποδομές, Περιβάλλον και ποιότητας Ζωής, Πολιτικός-Τουρισμός-Αθλητισμός, Επιχειρηματικότητα, Δικτύωση-Εξωστρέφεια.

Με ιδιαίτερες αναφορές στις κυκλοφοριακές μελέτες της περασμένης χρονιάς, την ολοκλήρωση της Β Φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου και για την προετοιμασία που υπάρχει για την επόμενη προγραμματική περίοδο.