Με τη συστράτευση όλων των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των διευθύνσεων εκπαίδευσης Ξάνθης, Ενώσεων, Αθλητικών – Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης και πολλών ακόμη ιδιωτών θα διεξαχθεί το διήμερο 14-15 Οκτωβρίου το «1ο Πανξανθιωτικό Παιδικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου», το οποίο πραγματοποιείται για την ενίσχυση του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού».

Στο τουρνουά θα διεξαχθούν αγώνες ποδοσφαίρου ανάμεσα σε σχολικές ομάδες και ακαδημίες της Ξάνθης, με την συμμετοχή πάνω απο 1,000 παιδιών, όμως θα υπάρξουν δεκάδες ακόμη παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις που αναμένεται να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον μιας και οι συμμετέχοντες σύλλογοι προέρχονται από διάφορους τομείς όπως του αθλητισμού, του πολιτισμού κ.α.

syn-typou-xamogelo8

Οι προεργασίες και προετοιμασίες για το διήμερο εκδηλώσεων ξεκίνησαν εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης(13/10), πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Ξάνθης μίνι – σύσκεψη για να ρυθμιστούν οι τελικές λεπτομέρειες για τη διοργάνωση.

Το τουρνουά και όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Αθλητικού Κέντρου της ΠΑΕ Ξάνθης στα Πηγάδια με το πρόγραμμα να έχει ως εξής:

Παρασκευή 14/10/2016: 09.00 – 14.00 και 15.30 – 18.00.

Σάββατο 15/10/2016: 09.30 – 14.30

????????????????????????????????????

Έτσι κατά τις παραπάνω ημερομηνίες και ώρες όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποιες όμορφες εκδηλώσεις μπορούν να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθης στα Πηγάδια, ενισχύοντας παράλληλα και το «Χαμόγελο του Παιδιού» καθώς θα διατίθενται προαιρετικά εισιτήρια στην τιμή των 2 ευρώ, με τα έσοδα να δίνονται στη συνέχεια στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που κάθε χρόνο στηρίζει και βοηθάει δεκάδες χιλιάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα.

Στο πάνελ της σύσκεψης παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Ζαγναφέρης ο οποίος ενημέρωσε ότι από πλευράς Περιφέρειας ο συντονισμός και οι διεργασίες ολοκληρώθηκαν χωρίς απρόοπτα και με μεγάλη θέληση όλων για συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια ενώ ο ταμίας του ΔΣ του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Λαμπρόπουλος δήλωσε: «Νιώθουμε μεγάλη συγκίνηση από την ανταπόκριση όλων των Ξανθιωτών, είτε αυτοί είναι φορείς και σύλλογοι που θα συμμετέχουν με κάποιο τρόπο, ή στήριξαν την προσπάθεια με την αγορά εισιτηρίου για την ενίσχυση του ιδρύματος.

Ήταν ένα πρωτόγνωρο άνοιγμα που κάναμε με τη συμμετοχή της Περιφέρειας, των Δήμων, της εκπαίδευσης, συλλόγων, ομάδων και πολλών ιδιωτών που από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκαν θετικά για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση».

????????????????????????????????????

Από την πλευράς της η υπεύθυνη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Ξάνθης κα. Ζήση Σοφία ευχαρίστησε το ΚΤΕΛ Ξάνθης και το τουριστικό γραφείο «Τόνιας», που κάλυψαν τις μετακινήσεις των μαθητών των σχολείων, που ήταν και από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν τα σχολεία λόγω του όγκου των μαθητών. Από εκεί κι έπειτα η ίδια τόνισε: «Ξεκινήσαμε εδώ και πολύ καιρό τη σχεδίαση και την οργάνωση καθώς θα συμμετέχουμε με 48 σχολικές ομάδες αγοριών – κοριτσιών, καταρτίστηκε πρόγραμμα αγώνων και προσπαθήσαμε να τα έχουμε όλα στην εντέλεια καθώς για τα σχολεία ο χρόνος που θα συμμετέχουν οι μαθητές είναι συγκεκριμένος και μεριμνήσαμε ώστε όλα τα παιδιά να μπορέσουν να αγωνιστούν για να ζήσουν την εμπειρία και να χαρούν με τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια».

Πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις προετοίμασε η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, με τον κ. Ορφανίδη Νεκτάριο να ανακοινώνει πως θα αφορούν την αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος εις βάρος παιδιών (cyber bullying), αλλά και με τη συνδρομή της Τροχαίας, ενημέρωση για την εκμάθηση σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και πρόληψης ατυχημάτων. Μάλιστα στο χώρο των εκδηλώσεων θα υπάρχει προσομοιωτής αυτοκινήτου που θα παρουσιάζει τι συμβαίνει την ώρα κάποιους τροχαίου ατυχήματος και το πώς η ζώνη ασφαλείας μπορεί να αποτρέψει δυσάρεστες καταστάσεις.

Ο πρόεδρος του συλ. Αιμοδοτών Ξάνθης «Η Αγάπη» κ. Παπαχρόνης επεσήμανε επίσης πως θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο του «Le Chalet» το Σάββατο από τις 09:00 έως τις 14:00.

????????????????????????????????????

Τέλος ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Λομβαρδέας, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλο τόνισε: «Εκ μέρους του Δημάρχου Ξάνθης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς και συλλόγους που συμμετείχαν σε αυτή την τεράστια προσπάθεια και είμαστε σίγουροι για την επιτυχία της εκδήλωσης. Ο Δήμος Ξάνθης στέκεται στο πλευρό τέτοιων προσπαθειών και θα είμαστε όχι μόνο τώρα, αλλά συνεχώς στο πλευρό του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Θυμίζουμε πως η διοργάνωση διεξάγεται με την συνδρομή της ΕΠΣ Ξάνθης και την συνδιοργάνωση των Περιφέρεια ΑΜ-Θ ΠΕ Ξάνθης, Δήμος Ξάνθης, Δήμος Αβδήρων, Δήμος Τοπείρου, Δήμος Μύκης, Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, Δ/νση Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπ/σης Ξάνθης, Ομάδα Φυσικής Αγωγής Ξάνθης, Σχολική Σύμβουλος Φ.Α. ΑΜ-Θ., ΕΠΣ Ξάνθης.

Ενώ συμμετέχουν και οι: Δ’ Σώμα Στρατού, Δ/νση Αστυνομίας Ξάνθης, Πυρ. Υπηρεσία Ξάνθης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Περιφ. Παράρτημα Ξάνθης, Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης, Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, Εμπορικός Σύλ. Ξάνθης, Ιατρικός Σύλ. Ξάνθης, Φαρμακευτικός Σύλ. Ξάνθης, Ένωση Συλ. Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Δήμου Ξάνθης, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Δικηγορικός Σύλ. Ξάνθης, Σύλ. Ποντίων Ξάνθης, Ένωση Απόστρ. Αξ. Στρατού Ξάνθης, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδ. «Η Αγάπη», Πολ. Σύλ. «Γέρος του Μοριά», Φ.Ε.Ξ., Ένωση Πολυτέκνων Περ. Ενότητας Ξάνθης, Σύλλογος Τριτέκνων Ξάνθης «Ο Άγιος Στυλιανός», Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστονίδας – Ισμαρίδας, Eurotaxi Ξάνθης, Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης, ΠΑΕ ΑΟ Ξάνθης, ΑΠΣ Διομήδης, Ποδηλ. Σύλ. Ξάνθης «Πήγασος», Σύλ. Μικρασιατών Ξάνθης, Κέντρο Μελέτης παιδιών δημοτικού «Μετάγνωση», Γυμναστήριο Ladies Move, Γυμναστήριο Εν Σώματι, Γυμναστήριο Element, Σωματείο Καφέ Μπαρ και Κέντρων διασκέδασης Ν. Ξάνθης, Αθλ. Όμιλος Λεύκιππος Ξάνθης, Κέντρο πρόληψης εξαρτήσεων και προαγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας Ξάνθης.

Από το sportsaddict.gr