Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Τοπείρου, αναφέρει:

Σήμερα 13 Οκτωβρίου 2016 κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου,  η κα. Ο. Χαιροπούλου – Γιεκτίδου με την κα. Α. Καλίδου που εκπροσωπούν έναν από τους μεγαλύτερους συλλέκτες απολιθωμάτων στην Ευρώπη επισκέφτηκαν τον Δήμο Τοπείρου.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου συνομίλησε μαζί τους και δήλωσε ότι,

«Μετά από συντονισμένες ενέργειες καταφέραμε να φτάσουμε στο τελευταίο στάδιο που είναι η συνάντηση με τις κυρίες που εκπροσωπούν τον κ. Π. Ζησίου, προκειμένου ο Δήμος Τοπείρου που είναι και η πύλη της Θράκης να φιλοξενήσει για αρχή την σπάνια αυτή συλλογή του συντοπίτη μας κ. Π. Ζησίου. Πιστεύω ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης και ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Είναι εφικτό νομίζω και άμεσα υλοποιήσιμο να ξεκινήσουμε από αύριο  την προετοιμασία του χώρου υποδοχής των απολιθωμάτων. Η υποδοχή των σπάνιων αυτών αντικειμένων θα εξελίσσεται μέρα με την μέρα και πιστεύω ότι θα φτάσουμε κάποια στιγμή και στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η μόνιμη εγκατάσταση αυτής της σπάνιας συλλογής στον Δήμο μας.

Η συγκεκριμένη δράση από σήμερα εντάσσεται στις προτεραιότητες του Δήμου Τοπείρου και θα που αποτελέσει πιστεύω πόλο έλξης και ανάπτυξης για όλο τον Νομό Ξάνθης.

Επισημαίνω ότι δεν θα σταματήσουν εδώ οι προσπάθειες, το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν και άλλες συναντήσεις προκειμένου να είμαστε σε συνεννόηση για όποια θέματα προκύψουν. Ο κ. Π. Ζησίου ο οποίος κατάγεται από την Ξάνθη και κατοικεί μόνιμα στην Κολωνία της Γερμανίας, είναι ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους ερευνητές και συλλέκτες απολιθωμάτων και η συλλογή του αποτελείται από χιλιάδες απολιθώματα, τα οποία προέρχονται από ολόκληρη την Ευρώπη, είναι τιμή μας να φιλοξενηθούν στον Δήμο Τοπείρου.

Νιώθω πολύ χαρούμενος διότι σήμερα για ακόμη μια φορά ένα δείγμα των πολιτικών επιλογών μας αποδεικνύει ότι μεταμορφώνουμε τον Δήμο Τοπείρου σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Δήμο, άξιο για τους δημότες και τους επισκέπτες του. Η πολιτική που οραματιστήκαμε όλοι μαζί, διεκδικεί, σχεδιάζει και υλοποίει ένα Δήμο σύγχρονο, φιλικό, με ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Την Δευτέρα θα επισκεφτούμε διαφόρους χώρους στον Δήμο Τοπείρου προκειμένου να επιλέξουμε τον καταλληλότερο σε συνεργασία πάντα με την κα. Ο. Χαιροπούλου – Γιεκτίδου και την                           κα. Α. Καλίδου που εκπροσωπούν τον κ. Π. Ζησίου και που μας έκανα την τιμή αποδεχόμενες την πρόσκληση μας και μας επισκέφτηκαν σήμερα. Τέλος όπως μας δήλωσαν ήδη έχουν ενημερώσει τον σύγχρονο ερευνητή και συλλέκτη για την απόφαση μας.»