Με σκοπό την ευαισθητοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2016, το Β’ Λιμενικό Τμήμα Λάγος και το Λιμενικό Φυλάκιο Φαναριού με την συνεργασία και συμμέτοχη του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολειού Φαναριού και την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής και των τοπικών καταστημάτων της περιοχής, διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν σήμερα 12/10/2016 καθαρισμό της παραλίας Φαναριού Ν. Ροδόπης.

img_2959 Η περιβαλλοντική δράση στέφθηκε με απολυτή επιτυχία καθώς οι μικροί μαθητές των σχολείων περισυνέλλεξαν, κατέγραψαν  και απομάκρυναν μεγάλο αριθμό σκουπιδιών από την παράλια τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα κατέληγαν στην θάλασσα.

Το μήνυμα της σημερινής ημέρας «Όλοι μαζί αναλαμβάνουμε δράση και παίρνουμε την υπόθεση περιβάλλον στα χεριά μας καθόσον η προστασία του είναι πρωτίστως δική μας υπόθεση».

Μετά την εκδήλωση τα μικρά μας παιδιά κεραστήκαν πρόγευμα, χορηγία των τοπικών καταστημάτων της περιοχής.

Το Λιμεναρχείο του Λάγους αναφέρει: Ευχαριστούμε πρωτίστως τους μικρούς μαθητές των σχολείων, καθώς επίσης και όλους τους συμμετέχοντες και για την άμεση ανταπόκριση τους στην πραγματοποίηση της σημερινής περιβαλλοντικής δράσης.

 

Κράτα το