Σε ανακοίνωσή του για το Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, αναφέρει:

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 12ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο 8 Οκτωβρίου στο κατάμεστο στάδιο «Φίλιππος Αμοιρίδης», που καλωσόρισε χιλιάδες χορευτές από όλα τα μέρη της Ελλάδας, αλλά και επισκέπτες, οι οποίοι παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς του Πόντου, ζωντάνεψαν μνήμες και συγκίνησαν.

Δίχως να ακούγονται ούτε οι ανάσες στο κατάμεστο κλειστό, οι θεατές παρακολουθούσαν όλη την εκδήλωση νιώθοντας ρίγος, ενώ παρατεταμένα ήταν τα χειροκροτήματα.

Η δυναμική παρουσία όλων ανέδειξε για ακόμη μια φορά τη σπουδαία δουλειά των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο κομμάτι του πολιτισμού και τη μοναδική συνεισφορά τους στη διατήρηση και διαμόρφωση του λαϊκού μας πολιτισμού. Μία πολιτιστική παράδοση που διατηρήθηκε χάρη στην ανιδιοτελή προσφορά όλων εκείνων που μέσα από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους δεκαετίες τώρα κράτησαν ζωντανές μνήμες, ήθη, παραδόσεις, τραγούδια και χορούς.

Καλούμαστε όλοι μαζί να διατηρήσουμε καταρχήν την ταυτότητα μας, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα μας τα οποία αποτελούν την ταυτότητά μας. Είναι η ιστορία μας.

Ο Δήμος Ξάνθης εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους διοργανωτές, σε όλους όσους συνετέλεσαν στη πραγματοποίηση του μεγάλου αυτού γεγονότος για την πόλη μας του 12ου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου Ποντίων Νομού Ξάνθης για την πλούσια δράση τους η οποία δεν περιορίζεται στα στενά όρια ενός απλού σωματείου, αλλά είναι πολύπλευρη.