Σε φυλάκιση 3 μηνών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Εφετείο Θράκης, ο Αλέξανδρος Κυριακίδης, ως τελευταίος Πρόεδρος της ΕΑΠΑΞ, για φορολογικά αδικήματα που αφορούν την περίοδο…πριν αναλάβει!

Το αδίκημα αφορά σε ανακριβείς δηλώσεις ΦΠΑ που είχαν κατατεθεί το διάστημα Ιανουαρίου 2010- Ιουνίου 2010 ενώ ο ίδιος είχε αναλάβει Πρόεδρος στις 30 Ιουνίου του 2016. Στη δήλωσή του ο δημοτικό σύμβουλος της πλειοψηφίας στο Δήμο Ξάνθης, εξέφρασε την πικρία του για την απόφαση  και σημείωσε ότι εκπρόκειτο για ύψος οφειλών 67.000 ευρώ, το οποίο στη συνέχεια μειώθηκε σε 19.000 ευρώ, αφού με ενέργειές του είχε γίνει συμψηφισμός με επιστροφή φόρου.

Παρόλα αυτά το δικαστήριο τον καταδίκασε σε δεύτερο βαθμό ενώ μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο Μανώλης Τσέπελης -απουσίασε στο εξωτερικό ο πρώην Δήμαρχος Μ. Στυλιανίδης- και συνήγορος υπεράσπισης ο κ. Μαλάκης.

Μήνυση εναντίον του Δήμου από τον… Αντιδήμαρχο

Ο Αλέξανδρος Κυριακίδης επιβεβαίωσε, σε δήλωσή του στο Κανάλι 6, ότι έχει καταθέσει μήνυση στο Δήμο Ξάνθης και υποστηρίζει ότι αν και είναι μέλος της παράταξης της δημοτικής αρχής και Αντιδήμαρχος, ο ίδιος τον έχει μηνύσει επειδή δεν έχει κάνει χρήση της νομικής δυνατότητας που υπάρχει για να αναλάβει ο Δήμος τα χρέη της ΕΑΠΑΞ, που συνεχίζουν να βαρύνουν τον ίδιο.

“Η ΕΑΠΑΞ ήταν η οικονομική μου καταστροφή”

Όπως σημειώνει εξάλλου, “η συμμετοχή μου στην ΕΑΠΑΞ ήταν η οικονομική μου καταστροφή, ίσως και κοινωνική. Όσα έχουμε περάσει αυτά τα χρόνια, τα γνωρίζουμε εγώ και η οικογένειά μου”.