ypotrofies-3Για μια ακόμη χρονιά στο Λύκειο της Σταυρούπολης, ο γνωστός δημοσιογράφος, καταγόμενος από τα Κομνηνά Ξάνθης, Τάσος Κοντογιαννίδης παρέδωσε στους επιτυχόντες και τους αριστούχους του Γυμνασίου και Λυκείου Σταυρούπολης, τους επαίνους και τις υποτροφίες που έχει θεσμοθετήσει από το υστέρημά του.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Πρωτοσύγκελος της ΙΜ Ξάνθης Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Γκουτζίνης, ο Αντιπεριφερειάρχης αγροτικού τομέα Νίκος Εφραιμίδης, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Λομβαρδέας, εκπρόσωποι Στρατού-Αστυνομίας-Πυροσβεστικής, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και, φυσικά, οι μαθητές που βραβεύτηκαν.

Η συγκίνηση ήταν έντονη στην τελετή που διοργανώνει από το 2003 ο Τάσος Κοντογιαννίδης για τα παιδιά της κοιλάδας του Νέστου. Ο ίδιος δήλωσε για την ημέρα: “Κι εφέτος όπως κάθε χρόνο από το 2003, με αξίωσε ο Θεός να δώσω τα καθιερωμένα χρηματικά βραβεία στους εισαχθέντες στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, τους πρώτους όλων των τάξεων και τους αριστούχους του Γυμνασίου και Λυκείου Σταυρουπόλεως Ξάνθης, παρουσία των αρχών του νομού.

ypotrofies-4Σκοπός των βραβείων είναι, αφ’ ενός η οικονομική ενίσχυση των αριστούχων και απόρων μαθητών της παραμεθορίου περιοχής της Ξάνθης και αφ’ ετέρου η καλλιέργεια πνεύματος ευγενούς άμιλλας , με κύριο στόχο την απόκτηση γνώσεων, την πρόοδο και την προκοπή τους έπ’ ωφελεία της κοινωνίας. Και είναι ευχάριστη η διαπίστωση, ότι σε μεγάλο ποσοστό, τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου, τα 2/3, μπήκαν στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, χωρίς την πολυτέλεια που έχουν τα παιδιά των μεγαλουπόλεων να πηγαίνουν στα φροντιστήρια για να εμπλουτίσουν εκεί τις γνώσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι οι καθηγητές τους κάνουν πάρα πολύ καλά τη δουλειά τους! Και αξίζουν σ’ όλους θερμά συγχαρητήρια! “

Σε ανάρτησή του εξάλλου, ο Νίκος Εφραμίδης, που κατάγεται από το Δαφνώνα, σημείωσε:
Ήταν τιμή μου που ήμουν στην εκδήλωση απονομής βραβείων στους αριστούχους μαθητές άλλα και στους νεοεισαχθέντες στα ανώτατα άλλα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Και αυτό χάρη στο δημιουργό της, το δημοσιογράφο μας κ Αναστάσιο Κοντογιανιδη τον οποίο συγχαίρω και είναι άξιος τιμής. Πιστεύω πως χίλια λόγια δεν αξίζουν όσο η πράξη του αυτή. Εύχομαι στους σπουδαστές καλή πρόοδο και τους παροτρύνω τον τόπο τους, όπου μεγάλωσαν,  να μην τον λησμονούν. Ο ευλογημένος αλλά παραμελημένος τόπος μας χρειάζεται τη στήριξη αλλά και την αγάπη όλων μας

Κράτα το