fredtitoΗ μήνυση του Δημάρχου Ξάνθης σε βάρος της εφημερίδας Xanthinews ήταν το απρόσμενο γεγονός των τελευταίων ημερών. Δεν θα μπούμε στην ουσία της υπόθεσης αν και θεωρούμε ότι, σε κάθε περίπτωση η εξουσία πρέπει να αποφεύγει τις μηνύσεις σε βάρος του Τύπου και να εξαντλεί τις πιθανότητες μιας επανόρθωσης ακόμη σε περιπτώσεις ακραίας μορφής κριτικής, που εδώ πάντως σίγουρα δεν υπήρξε.

Όμως το επικίνδυνο είναι ότι με αυτή τη μήνυση η δημοτική αρχή υπονοεί, άθελά της, ότι ένα άλλο κομμάτι στη δημόσια σφαίρα της μικρής κοινωνίας, η τοπική παραδημοσιογραφία των  συνταξιούχων και αλκοολικών, έχει εξασφαλίσει δικαστική και πολιτική ασυλία ώστε να  διασύρει χυδαία και απροκάλυπτα συνειδήσεις και υπολήψεις πολιτών, κατασκευάζοντας ψεύδη και μεταχειριζόμενη την αισθητική του βόθρου.

(Παρότι άλλοι, φυσικά, έχουν κεφαλαιώδη συνεισφορά στη διατήρησή της τοπικής αλητείας και όχι ο Δήμαρχος της Ξάνθης, που έχει δεχτεί -κατά καιρούς- αυτού του ύφους τις επιθέσεις από τα ίδια κέντρα.)

fredtitoΤο θέμα του πάρκινγκ θα συνεχίσει να απασχολεί τη δημοσιότητα για πολύ καιρό ενώ και οι δημότες έχουν ήδη υποστεί δυσμενείς επιπτώσεις από τη μείωση των θέσεων στάθμευσης. Δεν είναι εύκολο να πεις ποιος φταίει, ποιος δεν χειρίστηκε καλά τις καταστάσεις και αν μπορούσε να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση που έχει, πλέον, μόνο χαμένους (επιχειρηματία, Δήμο, δημότες) Και πως να αποδώσεις ευθύνες όταν η βαλίτσα φτάνει στο μακρινό 1998. Περισσότερα σύντομα στο  xanthi2.gr

fredtitoO Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης Αχιλλέας Γερόπουλος σε δηλώσεις του εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι δεν υπάρχει δημοσιότητα για την εξόφληση των οφειλών που είναι σε εξέλιξη για όλα τα Νοσοκομεία προς τους προμηθευτές τους. Πράγματι, μετά από 5 χρόνια διάλυσης της υγείας, η δημοσιότητα την ανακάλυψε όψιμα ενώ αδιαφορεί για την επίλυση ζητημάτων που χρονίζουν. Ένα από τα πολύ σοβαρά, με πολλές παράπλευρες επιπτώσεις, ήταν τα μεγάλα ποσά που οφείλονταν σε προμηθευτές.

Βέβαια, οι κινήσεις που γίνονται τώρα από την ηγεσία του Υπουργείου δεν είναι δυνατόν να επιδιορθώσουν τη ζημιά που έχει γίνει και που είναι μη αναστρέψιμη για τα επόμενα χρόνια. Απλώς οι προσλήψεις των γιατρών και των νοσηλευτών καθώς και τα κεφάλαια που εισέρχονται στην Υγεία (και συνεπακόλουθα και στην εθνική οικονομία) αποκαθιστούν μόνο σε κάποιο βαθμό τις ισορροπίες που διαταράχθηκαν υπερβολικά, τα προηγούμενα χρόνια.