Kλειστή θα είναι την Πέμπτη το απόγευμα η οδός Βασιλέως Κωνσταντίνου από την πλατεία μέχρι το Λιμνίο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας του Δήμου Ξάνθης. Στην τελευταία μέρα των εκδηλώσεων ο πολυσύχναστος δρόμος θα μετατραπεί σε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο ενώ ο Πήγασος έχει επιμεληθεί μια σειρά από παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους στο πλαίσιο της προώθησης του ποδηλάτου στην πόλη ως βιώσιμης κίνησης.

Ήδη η Αστυνομία έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία στον εν λόγω δρόμο για την Πέμπτη από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.

Αναλυτικά οι δράσεις για την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων:

  • Διοργάνωση έκθεσης στο ισόγειο του Κτιρίου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών «Κωνσταντίνος Μπένης» φωτογραφιών παιδιών Δημοτικών Σχολείων, με θέμα «Ποδήλατο και βάδισμα στη πόλη: οφέλη για μένα και για όλους μας!» από 10:00 έως 15:00.
  • Φιλοξενία επιλεγμένων φωτογραφιών παιδιών Δημοτικών Σχολείων με θέμα «Ποδήλατο και βάδισμα στη πόλη: οφέλη για μένα και για όλους μας!» στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξάνθης.
  • Κλείσιμο του δρόμου της Βασ.Κων/νου από την Κεντρική Πλατεία της πόλης έως την γέφυρα του Κοσύνθου (περιοχή Λιμνίο) το απόγευμα, τις ώρες 17:00 έως 21:00. Μετατροπή του δρόμου σε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο.
  • Π.Σ. ΠΗΓΑΣΟΣ: παιχνίδια και δραστηριότητες ποδηλασίας και με συνεχείς μετακινήσεις ομάδων μικρών ποδηλάτων από το Λιμνίο μέχρι την Κεντρική Πλατεία και αντίστροφα, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του ΠΗΓΑΣΟΥ από 17:00 έως 21:00.
  • Συμμετοχή του Κέντρου ΜΕΤΑΓΝΩΣΗ σε συνεργασία με τον Π.Σ. ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ με παράλληλες εικαστικές και βιωματικές δράσεις για τα παιδιά, που προωθούν τη χρήση του ποδηλάτου στο Λιμνίο από 20:00 έως 21:00.
  • Επίδειξη του Α.Σ. ΔΙΟΜΗΔΗΣ (στίβος) με παιδιά στο θεατράκι του Δήμου Ξάνθης στην Κεντρική Πλατεία από 17:00 έως 18:00.
  • Ξενάγηση στην Παλιά Πόλη με την Ξεναγό Νατάσα Μιχαηλίδου. Αφετηρία Σπιτάκι Π.Σ. Κατασκηνωτές (Παλιά .Πόλη Ξάνθης) από 18:00 έως 19:00.
  • Επίδειξη του ΑΣΚΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ με τρεις δράσεις: Ακροβατική, Ενόργανη, πινγκ-πονγκ, παρουσίαση τεχνικής και παιχνίδια με συμμετοχή του κοινού στο θεατράκι του Δήμου Ξάνθης στην Κεντρική Πλατεία από 19:00 έως 20:30. Ελεύθερη χρήση των τραπεζιών πινγκ-πονγκ από 20:30 έως 21:00 με την καθοδήγηση προπονητών και αθλητών του ΑΣΚΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ.

Συμμετοχή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με την υγειονομική κάλυψη των εκδηλώσεων της ημέρας αυτής.