Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλεισαν το κέντρο των Βρυξελλών την Τρίτη (20.9.2016) για να διαδηλώσουν ενάντια στις συμφωνίες εμπορίου CETA & TTIP -«TTIP, Ceta δεν τις θέλουμε!» φώναζαν οι διαδηλωτές. Ορισμένοι εξ αυτών κρατούσαν ένα μεγάλο πανό που έγραφε: «Για την Δημοκρατία, τις δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες: TTIP Stop».


Στη διαδήλωση συμμετείχε και το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) καθώς και η Ευρωομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο GUE/NGL. Από την πλευρά του ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου τόνισε:

“Είναι μια μεγάλη διαδήλωση στις Βρυξέλλες, ενάντια στη CETA & την TTIP. Η CETA είναι η εμπορική συμφωνία της ΕΕ με τον Καναδά & TTIP με τις ΗΠΑ – πρόκειται για δύο παρόμοιες συμφωνίες. Τώρα, θέλουν να περάσουν τη CETA, αν περάσει η CETA, λέγοντας ότι είναι: “μια μικρή συμφωνία, δεν πειράζει”,  είναι στην πραγματικότητα ο δούρειος ίππος, γιατί μετά θα επιβάλλουν και την TTIP, γι’ αυτό όλος ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί… Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος γιατί θα χαθούν θέσεις εργασίας, θα μειωθεί η απασχόλιση και η παραγωγή στην Ευρώπη κι όλα θα μπουν στην υπηρεσία των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών κι από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.”

Βίντεο/Φωτογραφίες: Βασίλης Κατσαρδής