Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το απόγευμα το γραφεί του Τ. Κουίκ, αναφέρεται:Στη Θάσο για τις κυβερνητικές δράσεις μετά την πύρινη θεομηνία που έπληξε το νησί, βρίσκονται ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ

Πριν την επίσκεψή τους στα καμένα δάση, πήραν μέρος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος Κώστας Χατζηεμμανουήλ ενημέρωσε το κυβερνητικό κλιμάκιο για τους τομείς στους οποίους χρειάζεται η κυβερνητική υποστήριξη – παρέμβαση, επιμένοντας ότι η ανασυγκρότηση των φυσικών υποδομών όπως τα ρέματα, πρέπει να ολοκληρωθούν στο συντομότερο δυνατό χρόνο για να αποφευχθούν οι πλημμύρες όταν αρχίσει η εποχή των βροχών.

Ταυτόχρονα ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών αποζημίωσης των πληγέντων μελισσοκόμων, κτηνοτρόφων, γεωργών αλλά και εκείνων που κάηκαν οι ακίνητες περιουσίες τους.

Για τους δικούς του τομείς ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, παρουσία και του Γενικού Διευθυντή Δασών, δεσμεύτηκε για άμεσες ενέργειες από πλευράς του Υπουργείου του, δίνοντας έμφαση στην αναγκαιότητα παράλληλων μελετών που θα βοηθήσουν στο συντομότερο δυνατόν διάστημα να τοποθετηθούν τα απαραίτητα κορμοδέματα και σαρζανέτια.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι με εντολή  του Υπουργού Εθνικής ‘Άμυνας Πάνου Καμμένου και μετά την επιτόπια επίσκεψη που πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο στρατός έχει μεταφέρει στο νησί σημαντικό αριθμό βαρέων και ελαφρών μηχανημάτων για τη θωράκιση των ρεμάτων, για να την επαναδιάνοιξη των αγροτικών δρόμων, όπως και των αντιπυρικών ζωνών.

Όπως δήλωσε με τη σειρά του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ και σε επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Υπουργό  Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα υπογραφεί απόφαση για την αποδέσμευση ποσού που θα διατεθεί στο Δήμο Θάσου, αποκλειστικά για την προμήθεια καυσίμων για τα στρατιωτικά οχήματα που δουλεύουν πυρετωδώς για την ανασυγκρότηση των καμένων περιοχών του νησιού.

Ανακοίνωσε επίσης και τις αποφάσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του ΥΠΟΙΚ, με τις οποίες παγώνουν ή δίνεται παράταση μέχρι τον Μάρτιο όλων των φορολογικών υποχρεώσεων των φυσικών και νομικών προσώπων του Δήμου Θάσου.

Η περιοδεία των δύο Υπουργών βρίσκεται σε εξέλιξη. Αναμένεται το απόγευμα να πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη στο Δημαρχείο του νησιού, μετά τις επιτόπιες επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές.