Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη Κοινωνία Δημοτών αναφέρεται στη μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία ενώ στο facebook στελέχη της ανάρτησαν φωτογραφία από την ώρα της κατάθεσης στα δικαστήρiα.

Αναφέρουν:

Η παράταξή μας, στα δέκα χρόνια της ζωής της, προσπάθησε να ασκήσει μια δημιουργική αντιπολίτευση στο Δήμο Ξάνθης.

Δέκα χρόνια εντοπίζαμε λάθη, διορθώναμε αυθαιρεσίες, σε μια προσπάθεια να μην μετατρέπεται η λανθασμένη πορεία της πλειοψηφίας σε ανυπολόγιστη ζημία για το δήμο και τους δημότες.

Αυτό βέβαια μέχρι το σημείο που έπρεπε να επέμβει και η δικαιοσύνη σε φαινόμενα κακοδιαχείρισης και αλαζονείας της εξουσίας.

Στα δύο χρόνια της μέχρι τώρα θητείας του κ.Δημαρχόπουλου και της «νέας» του παράταξης, προσπαθήσαμε να ασκήσουμε με τον ίδιο τρόπο μια επωφελή γι’αυτόν και το δήμο αντιπολίτευση.

Ομολογούμε ότι δεν περιμέναμε τέτοια κατρακύλα.

Μοιραζόμαστε την αγωνία ότι καθημερινά ο δήμος πνίγεται στα προβλήματά του και ότι η ζημία είναι πλέον ανεπανόρθωτη.

Σήμερα βιώσαμε τρεις νέες στιγμές απίστευτης παρακμής, κάτω από την ανοχή της βουβής του πλειοψηφίας.

Έφερε για συζήτηση σε βεβιασμένο δημοτικό συμβούλιο, ίσως το σοβαρότερο θέμα που έχει χειριστεί το συμβούλιο αυτό, την έγκριση της Στρατηγικής της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ξάνθης, χωρίς χρόνο συμμετοχής στους συμβούλους γιατί απλά, όπως συνήθως, καθυστέρησαν και η καταληκτική ημερομηνία είναι η 12η Σεπτεμβρίου.

Το μέλλον του Δήμου τα επόμενα πενήντα χρόνια σε fast διαδικασίες.

Αρνήθηκε να ενημερώσει το κυρίαρχο όργανο του Δήμου για τα προβλήματα των Γιορτών της Παλιάς Πόλης και των επιπτώσεων της ανεπάρκειάς τους σε αυτές. Χαμένος στην ψευδαίσθηση ότι και φέτος οι γιορτές πάνε περίφημα.

Και τέλος ,μας ανάγκασε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη, με τη κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εναντίον των υπευθύνων της «αλλοίωσης» του πρακτικού συνεδρίασης της επιτροπής ποιότητας ζωής, της παράβασης καθήκοντος των υπευθύνων και της εισαγωγής προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο του αλλοιωμένου αυτού πρακτικού. Η αφαίρεση διάταξης από την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής τραπεζοκαθισμάτων αυτή που ομόφωνα επίσης ενέκρινε η επιτροπή ποιότητας ζωής έδωσε δικαίωμα σε επιχειρηματίες να να μπορούν να αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα σε χώρους απαγορευμένους, με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας των δημοτών.

Δύο χρόνια τώρα ο κατήφορος δυστυχώς δεν έχει τελειωμό.