Διαγραμμίσεις στις διαβάσεις που βρίσκονται γύρω από σχολεία ενόψει της σχολικής περιόδου πραγματοποίησε ο Δήμος Ξάνθης. Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται:
Ξεκίνησε από σήμερα πρόγραμμα διαγράμμισης όλων των διαβάσεων σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου, όλων των βαθμίδων. Η αρχή έγινε από τα σχολεία που βρίσκονται στις οδούς Περικλέους, Ανδρέου Δημητρίου και Αδριανουπόλεως.

Η βαφή που χρησιμοποιείται, είναι η ενδεδειγμένη η οποία έχει την δυνατότητα να είναι ορατή κατά τις νυχτερινές ώρες. Με την ολοκλήρωση των διαγραμμίσεων στις διαβάσεις των σχολικών μονάδων, θα ακολουθήσει η συντήρηση των διαβάσεων σε όλο το Δήμο.

Βασική επιδίωξη είναι η ασφαλής προσέλευση και αποχώρηση όλων των μαθητών από τα σχολεία, αλλά και η ασφάλεια όλων των πεζών.

Αντικαθίστανται οι φθαρμένοι κάδοι

Επίσης, αντικαθίστανται σταδιακά οι φθαρμένοι – κατεστραμμένοι «πράσινοι» κάδοι απορριμμάτων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες στο σύνολο του Δήμου Ξάνθης, “συμβάλλοντας ουσιαστικά στην βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών.” αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.