Ένα ειδικό πακέτο για τη δωρεάν δορυφορική λήψη όλων των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών στην ορεινή περιοχή της Θράκης σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Λόγω των γνωστών προβλημάτων με την ανυπαρξία της πλατφόρμας της Digea στην ορεινή περιοχή, όπου δεν είναι δυνατή λήψη ψηφιακού σήματος των ελληνικών σταθμών, η κυβέρνηση μελετά, σε συνεργασία με τις δύο δορυφορικές πλατφόρμες, ένα πρόγραμμα για πλήρη κάλυψη της περιοχής με τηλεοπτικό σήμα.

Στους πολίτες της ορεινής περιοχής, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δίνονται δορυφορικά πιάτα και αποκωδικοποιητές που θα παράσχουν δωρεάν τα ελεύθερα ελληνικά κανάλια στους κατοίκους σε ένα ειδικό πακέτο για τη Θράκη, ενώ όποιος επιθυμεί κάποιους επιπλέον σταθμούς από τα δύο μπουκέτα, θα πληρώνει ανάλογα.

Η απάντηση Σπίρτζη στην ερώτηση βουλευτών

Σε επίσημο τόνο, στη νεότερη απάντηση του Χ. Σπίρτζη προς τους τρεις βουλευτές της Ξάνθης για την έλλειψη της Digea στην ορεινή περιοχή, γίνεται λόγος για τη σύμβαση που έχει υπογράψει με ανάδοχο το Υπουργείο Μεταφορών, αναμένοντας νεότερες προτάσεις για την κάλυψη και τη βελτίωση του επίγειου σήματος. Ήδη στην απάντησή του ο Ν. Παππάς γνωστοποίησε τις ενέργειες που κάνει από την πλευρά της η ΕΡΤ για νέους πομπούς και βελτίωση του σήματός της στην ορεινή Ξάνθη.