Ο Δήμος Ξάνθης μαζί με την τοπική Ομάδα Εθελοντών Ξάνθης Wheeling2Help πραγματοποιεί την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 17:00 στο υπαίθριο θεατράκι στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, την μεγάλη γιορτή εθελοντισμού στο πλαίσιο της δράσης «wheeling2help vol.2».

Ποδηλάτες θα ξεκινήσουν στις 7 Σεπτεμβρίου από την Κωνσταντινούπολη με τελικό προορισμό την Κρήτη. Σταθμοί τους θα είναι 20 πόλεις μεταξύ των οποίων και η Ξάνθη. Στόχος είναι να συγκεντρωθεί το ποσό το 19.000 ευρώ για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων, εκ των οποίων πέντε θα λάβει η κάθε πόλη σταθμός, προκειμένου να παραχωρηθούν σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Το «wheeling2help vol.2» είναι μια μεγάλη γιορτή εθελοντισμού και αθλητισμού με απώτερο σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να τονίσει το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να απολαμβάνουν ίση μεταχείριση και ευκαιρίες.

Δράσεις με τις οποίες μπορούν να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι:
– Δραστηριότητες σχετικές με αναπηρία
– Δημιουργική απασχόληση για παιδιά και ενήλικες
– Αθλητικές δράσεις
– Δράσεις σχετικές με την Υγεία, την τέχνη και σχετικές με το περιβάλλον

Να δώσουμε όλοι το παρών σε αυτή τη μεγάλη γιορτή εθελοντισμού με θέμα την αναπηρία.  Η συμμετοχή και η βοήθεια όλων αποτελεί δείγμα ευαισθησίας ενώ θα εμπνεύσει τους νέους στον εθελοντισμό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα http://www.wheeling2help.com
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 694 491 5350  &  698 789 1460