fredtitoΤην απόφασή τους να μην συμμετάσχουν στις Γιορτές Παλιάς Πόλης επισημοποίησαν με αποφάσεις τους οι Κάβειροι και οι Απαράδεκτοι εξαιτίας των εξελίξεων με τα φορολογικά, σημειώνοντας ότι αυτός του καθιστά επιχειρηματίες και δεν θέλουν να πάρουν μέρος. Η απόφαση αυτή επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν απουσίες από το φετινό θεσμό όπου συμπεριλαμβάνονται και όσοι δεν προσκόμισαν στοιχεία στην Εφορία, οπότε έχουν αποκλειστεί αυτοδίκαια.

Το Xanthi2.gr θα συλλέξει τα απαραίτητα στοιχεία για όσους συλλόγους απουσιάσουν και θα παρουσιάσει, είτε έχουν αποκλειστεί είτε είναι απόφασή τους, είτε συμβαίνουν και τα δύο. Βέβαια υπάρχουν και κάποιες μεμονωμένες απουσίες, όπως αυτή του Συλλόγου του Δαφνώνα, που δεν συνδέεται με τα φορολογικά είναι μια ειλημμένη εδώ και καιρό απόφαση για λόγους ξεκούρασης των μελών του.

diagrammisiΔιαγραμμίσεις πραγματοποιούνται στο επαρχιακό δίκτυο που οδηγεί στις παραλίες της Ξάνθης. Βέβαια η σεζόν τελείωσε παρατήρησε αναγνώστης που έστειλε τις σχετικές φωτογραφίες αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα καθυστέρηση αλλά ίσως ΄και αναγκαία συντήρηση γιατί η μεγάλη κίνηση του καλοκαιριού έφθειρε τις παλιές διαγραμμίσεις.Ούτως ή άλλως, όλο αυτό το επαρχιακό δίκτυο πρέπει να συντηρείται συχνά.

Η αλήθεια είναι ότι οι παραλίες της Ξάνθης βούλιαξαν – αναλογικά- όπως και όλης της Περιφέρειας και όλης της χώρας αυτό το καλακαίρι και σε συνδυασμό με τον καλό καιρό, ο τουριστικός κλάδος κατέγραψε την καλύτερη χρονιά του. Και οι επαρχιακοί δρόμοι των παραλιών πέρα από ένα σοβαρό ατύχημα με βαρείς τραυματισμούς, δεν είχαν θανατηφόρα. Αλλά ας μην το γρουσουζέψουμε, πριν τελειώσει το καλοκαίρι.

fredtitoΣτη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης παίχτηκε το ένα επεισόδιο του σήριαλ με τις νέες τηλεοπτικές άδειες και πράγματι η διαδικασία, αν και εξαντλητική, απέφερε ένα ιλιγγιώδες ποσό για τα κρατικά ταμεία και αποδείχτηκε ότι ήταν αδιάβλητη και εντυπωσιακά καλοσχεδιασμένη.

Το αποτέλεσμα διέψευσε επίσης όλα τα σενάρια συνομωσίας και εξέθεσε όσους είχαν προεξοφλήσει ότι θα χάσουν, κατάφεραν να εκτεθούν και τώρα θα πρέπει να αποδεχτούν το προϊόν μιας δημοπρασίας που είχαν καταγγείλει (βέβαια όταν πρέπει να πληρώσεις μετά από μια εποχή του “τζάμπα” φυσικά και ενοχλείσαι). Πάντως αυτό δεν σημαίνει ότι η ποιότητα την επόμενη μέρα θα αλλάξει αφού ούτως ή άλλως το 50% των νέων σταθμών θα είναι ήδη λειτουργούντες, και τα δείγματα σαφής, ξεκάθαρα και από τα χειρότερα της σημερινής tv.

fredtitoΤο άλλο επεισόδιο όμως παίζεται στην αίθουσα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής. Εκεί παρελαύνουν οι καναλάρχες και οι τραπεζίτες εδώ και μήνες και, συνήθως, γελοιοποιούνται. Η κίνηση αυτή των κυβερνώντων απομυθοποίησε όλους όσους θεωρούντo οι ισχυροί αλλά πάντα αόρατοι εκπρόσωποι της οικονομικής ελίτ της χώρας. Οι οποίοι εκτός από την ανεπάρκειά τους να χειριστούν την προσωπικότητά τους επέδειξαν σε κάποιες περιπτώσεις προκλητικά σνομπ στάση μέσα στη Βουλή.

innovathensΉ στήλη βρίσκεται στην Αθήνα για ένα πολυ σημαντικό εργαστήριο με τη Σχολή Πολιτικών Σπουδών του Συμβουλίου της Ευρώπης για το προσφυγικό, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων. Αυτή τη νεκρή περίοδο φαίνονται όλα ήρεμα με το προσφυγικό και το κράτος αισθάνεται ασφαλές όσο δεν υπάρχει κοινωνικός αντίκτυπος.

Αυτό όμως δεν αντικατοπτρίζει την καθημερινότητα στα Κέντρα Φιλοξενίας και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η παράταση της παραμονής στη χώρα, είτε με ευθύνη των αρχών είτε για λόγους ανωτέρας βίας. Ακόμη και αν δεν συμβεί κανένα απρόοπτο σε σχέση με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας τίποτε δεν είναι σίγουρο στο μέλλον. Ακόμη και αν ο αριθμός των καταγεγραμμένων προσφύγων φαντάζει σχετικά μικρός για τις δυνατότητες της χώρας.