Στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης Ξάνθης 2016 και της μεγάλης επισκεψιμότητας που αναμένεται στην περιοχή η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης επιθυμώντας να προβάλλει τα μνημεία, να προσελκύσει σε αυτά κοινό και να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα τους επισκέπτες, προέβη στις παρακάτω δραστηριότητες: 

  • Ο αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων θα είναι ανοιχτός εκτός από τις καθημερινές, και τις δύο Κυριακές της εορταστικής περιόδου (4 και 11 Σεπτεμβρίου) με ωράριο λειτουργίας 8 π.μ. έως 4 μ.μ. Υπάρχει ενιαίο εισιτήριο με το αρχαιολογικό μουσείο στην τιμή των 4 €.
  • Ανοιχτός θα είναι επίσης τις Κυριακές 4 και 11 Σεπτεμβρίου με ωράριο λειτουργίας 9 π.μ. – 3 μ.μ. και την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου με ωράριο 4 – 8 μ.μ. ο αρχαιολογικός χώρος του Πόρτο – Λάγους (Πόροι), στον οποίο γίνονται εργασίες καθαρισμού από τη βλάστηση ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα τα μνημεία του. Είσοδος ελεύθερη.
  • Επισκέψιμοι, ύστερα από συνεννόηση με τον υπάλληλο της Εφορείας Γιώργο Ρούσκα (6986970311), και με ελεύθερη είσοδο, θα είναι οι αρχαιολογικοί χώροι Φρουρίου Καλύβας και Μακεδονικού Τάφου Σταυρούπολης.