Το θέμα του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ξάνθης το απόγευμα της Δευτέρας, μετά από ερώτηση της παράταξης Ανταμπούφη.

Η ερώτηση του Ν. Ανταμπούφη μνημονεύει την παραχώρηση του Δήμου από τις 26-8-2002 έκτασης στο στρατόπεδο Στεφανίδη στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την ανέγερση Μουσικού Σχολείου και ρωτούσε αν συνεχίζει να ισχύει το ενδιαφέρον του Δήμου να στεγάσει το Μουσικό Σχολείο.

Υπέρ τη Διομήδειας ο Δήμαρχος

dimotiko aug 16 1Απαντώντας ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος ανέφερε ότι η υπόθεση εκείνη είχε ναυαγήσει, άγνωστο στον ίδιο για ποιο λόγο, ενώ πρόσθεσε  ότι σε μέρος αυτών των 15 στρεμμάτων αναγέρθηκε μεταγενέστερα το 1ο ΓΕΛ και άρα τα εναπομείναντα 5 στρέμματα δεν επαρκούν για άλλο σχολείο.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Ξάνθης αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει από το Δήμο Αβδήρων για την ένταξη στο ΕΣΠΑ, του αντίστοιχου κτιρίου που σχεδιάζεται στη Διομήδεια και εκτίμησε ότι θα εκεί πρέπει να δοθεί βάρος στην ανέγερση του σχολείου, απαντώντας ουσιαστικά ότι ο Δήμος δεν προτίθεται να προωθήσει το σχετικό θέμα αλλά προκρίινει τη λύση της ανέγερσης στη Διομήδεια.  Μάλιστα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ξάνθης, προτεραιότητα στο Δήμο αυτή τη στιγμή για εντάξεις και ανεγέρσεις έχουν τα κτίρια για το 4ο Λύκειο και το 18ο Δημοτικό.

Η απάντηση του Δημάρχου δεν ικανοποίησε το Νίκο Ανταμπούφη αλλά και τους παριστάμενους εκπαιδευτικούς και γονείς του Σχολείου. Από την πλευρά του Θανάση Ξυνίδη, υπήρξε η άποψη ότι και ο Δήμος Αβδήρων  επί 14 χρόνια δεν έχει επιδείξει ενδιαφέρον για την υπόθεση και διαιώνισε το πρόβλημα ενώ σημείωσε ότι δεν μπορεί η Ξάνθη να είναι αμέτοχη καθώς όλοι σχεδόν οι μαθητές προέρχονται από την πόλη.

Π. Κουτάκης: Δεν μας λέει κάποιος γιατί στη θέση του Μουσικού Σχολείου ανεγέρθηκε το 1ο ΓΕΛ.

dimotiko aug 16Ο Διευθυντής του Σχολείου Παναγιώτης Κουτάκης, που παρέστη σημείωσε ότι η διαδικασία αυτή διαρκεί χρόνια και ο Δήμος Αβδήρων έχει καθυστερήσει. Από την πλευρά του ζήτησε το θέμα αυτό να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο σε ημερήσια διάταξη, ως σημαντικό θέμα του Νομού και της πόλης. Όπως είπε, με παραίνεση του Δημάρχου οι ίδιοι έχουν κατεβεί στην Αθήνα για να επιδιώξουν λύση ενώ το πνεύμα της απάντησης που πήραν είναι σε άλλο μήκος κύματος.

Τέλος, όπως ανέφερε ο Π. Κουτάκης, καμία απάντηση δεν δόθηκε για το λόγο που μια έκταση, η οποία είχε παραχωρηθεί για την ανέγερση του Μουσικού Σχολείου χρησιμοποιήθηκε για την ανέγερση του 1ου ΓΕΛ.