Συναυλία «Βαλκανικοί Δρόμοι» – Τέταρτη 31 Αύγουστου 2016 και ώρα 21.00  στην αυλή με τα Χαμάμ στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Η Κατερίνα Παπαδοπούλου (τραγούδι), ο Σωκράτης Σινόπουλος (λύρα) και ο Κυριάκος Ταπάκης (ούτι) προσκαλούν τον Βούλγαρο δεξιοτέχνη του καβάλ Nedyalko Nedyalkov σε μια δημιουργική συνάντηση με αφορμή τις κοινές καταβολές των μουσικών ιδιωμάτων των δύο χωρών.

Αποτέλεσμα αυτής της σύμπραξης είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα νέα ανάγνωση του μουσικού υλικού που επιτυγχάνεται με την αμοιβαία προσέγγιση των τεσσάρων μουσικών σε μια κοινή μουσική γλώσσα διατηρώντας ταυτόχρονα ο καθένας τους τον ιδιαίτερο μουσικό του χαρακτήρα.

Θα ακουστούν ελληνικά τραγούδια και σκοποί, βουλγάρικες μελωδίες καθώς και κομμάτια από τον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο των βαλκανίων και της ανατολικής μεσογείου.

Πληροφορίες για τους καλλιτέχνες
Κατερίνα Παπαδοπούλου – Σωκράτης Σινόπουλος – ΤαπάκηςNedyalko 

Ακόμη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ τα Σεμινάρια … Την τρίτη 30 Αυγούστου 2016 / στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο της ΦΕΞ

  • Σεμινάριο παραδοσιακού τραγουδιού, με την Κατερίνα Παπαδοπούλου.

Στο σεμινάριο θα μελετηθούν τραγούδια από τα μουσικά ιδιώματα της Μικράς Ασίας, της Θράκης καθώς και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας. Η συμμετοχή στο σεμινάριο δεν απαιτεί σημαντικές γνώσεις μουσικής. Απευθύνεται σε τραγουδιστές, παραδοσιακούς οργανοπαίκτες , σε συμμετέχοντες σε παραδοσιακές χορωδίες, σε λάτρεις του παραδοσιακού τραγουδιού γενικά. Το παραπάνω σεμινάριο αποτελεί μια πολύ σημαντική ευκαιρία για τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν και να διδαχθούν μεθόδους προσέγγισης του μουσικού υλικού μέσα από την σημαντικότερη ίσως, ερμηνεύτρια του χώρου.

  • Μουσική ομάδα, με τον Σωκράτη Σινόπουλο.

Η ορχήστρα Ανατολικής μουσικής της ΦΕΞ και οι συμμετέχοντες στην παραπάνω μουσική ομάδα, θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν παραδοσιακά τραγούδια, οργανικούς σκοπούς, αλλά και κλασικές συνθέσεις της Ανατολικής μουσικής. Το σεμινάριο απευθύνεται σε οργανοπαίκτες παραδοσιακών οργάνων.

Κόστος συμμετοχής 10 €, πληροφορίες δηλώσεις-κρατήσεις θέσεων: Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης / Τηλ. 25410 25421 – www.fex.org.gr