Λίγο πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης έστειλε την εξής ανακοίνωση:

“Ο πρώην Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης και η παράταξη ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ενημερώνουν τους ξανθιώτες και τις ξανθιώτισσες για το Μουσικό σχολείο:

Το σχολείο αυτό εγκαταστάθηκε στο πολιτιστικό κέντρο της Διομήδειας του Δήμου Βιστωνίδας με τις συντονισμένες ενέργειες του τότε Δημάρχου Βιστονίδας και του τότε Αντιπροέδρου της Βουλής, ύστερα από αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου. Αυτό έγινε γιατί δεν τους δέχονταν σε συστέγαση σε κάποιο από τα σχολεία της πόλης. Αναρωτιέμαι που ήταν πολλοί από αυτούς που τώρα μας βομβαρδίζουν με τις επιστολές τους για μεταφορά του σχολείου.

Από την πρώτη στιγμή της δωρεάν εγκατάστασης αρχίσαμε τις ενέργειες γαι εξεύρεση οικοπέδου για μόνιμη στέγαση του σημαντικού αυτού σχολείου στην περιοχή μας. Το οικόπεδο βρέθηκε πλησίον του γηπέδου Διομήδειας. Ο Δήμος Βιστονίδας άρχισε τις ενέργειες γαι την παραχώρησή του και την ωρίμανση του έργου. Λεγόταν ότι θεσμικοί παράγοντες που ήταν αρμόδιοι τότε για την ανέγερση των σχολείων πρότειναν άλλες λύσεις για χτίσιμο νέου σχολείου στο Δήμο Ξάνθης σε ιδιωτικά οικόπεδα, κάτι που επιβεβαιώνει ο νυν διευθυντής του σχολείου σε πρόσφατη επιστολή του. Εμείς παρόλα αυτά ως δημοτική αρχή συνεχίσαμε και μετέπειτα στο Δήμο Αβδήρων την ωρίμανση μιας πλειάδας μελετών που απαιτούνται για αυτό το σκοπό.

Μάλιστα την Άνοιξη του 2016 προτείναμε και ψηφίσμα να μεταβεί ο νυν Δήμαρχος με τον εμπειρότατο μηχανικό Αντωνιάδη Κωνσταντίνο στην Αθήνα για το θέμα αυτό, κάτι που μέχρι τώρα δεν έγινε. Καλούμε το Δήμαρχο Αβδήρων που έλκει την καταγωγή του από την Διομήδεια να συντονίσε τις υπηρεσίες και να πάρει τις πρωτοβουλίες για να χτιστεί το σχολείο στο Δήμο μας. Εμείς θα σταθούμε δίπλα και θα βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. 

ΥΓ Παρόμοιες ενέργειες έχουν γίνει και για το Ειδικό Σχολείο Γενισέας και καλά θα είναι να προχωρήσουν ταυτόχρονα οι ενέργειές μας για ανέγερση και των δύο σχολείων από το ΕΣΠΑ. “