Σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Διευθυντής ΓΙώργος Παπαθανασίου συγχαίρουν όλους τους υποψήφιους των πανελλαδικών ενώ παραθέτουν στατιστικά στοιχεία που επεξεργάστηκαν για τις προτιμήσεις και τις σχολές που εισάγονται οι ξανθιώτες νέοι φοιτητές, όπως το ΔΠΘ που κυριαρχεί αλλά και ποσοστά επιτυχίας που έφτασαν στο 78% για τους υποψηφίους των ΓΕΛ.

Συγχαρητήρια και φέτος σε όλους τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων που πέτυχαν έναν από τους στόχους που είχαν θέσει στον εαυτό τους.

Τους ευχόμαστε υγεία δύναμη επιμονή και αντοχή στη μεγάλη πορεία της ζωής τους που συνήθως καθορίζεται με την έξοδό τους από την οικογένεια και την εισαγωγή τους ως ανεξάρτητες προσωπικότητες μέσα στην κοινωνία.

Από τις δικές τους επιτυχίες αντλούν χαρά, ικανοποίηση και δύναμη οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί τους και χαίρονται να τους βλέπουν να αγωνίζονται μέσα στο στίβο της γνώσης και της επιστημονικής τους σταδιοδρομίας.

Μην ξεχνάμε όμως ότι και αυτοί οι οποίοι δεν εισήχθησαν σε κάποια σχολή εκτός του, ότι έχουν το προνόμιο την επόμενη χρονιά να δοκιμάσουν να ανοίξουν νέους ορίζοντες επιλογών αλλά και να χαράξουν μέσα στην κοινωνία τον δικό τους δρόμο δημιουργικής και επιτυχούς σταδιοδρομίας. Να θυμούνται πάντα ότι στη ζωή οι μεγάλες επιτυχίες και καινοτομίες επιτυγχάνονται με μη συμβατικούς τρόπους επίλυσης των εμποδίων και προβλημάτων.

Η Π.Ε. Ξάνθης είχε και φέτος μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στην εισαγωγή στα ΑΕΙ που στα ΓΕΛ άγγιξε το 78%. Μαθητές των σχολικών μονάδων πέρασαν σε 296 διαφορετικές σχολές που περιλαμβάνονται σε 42 διαφορετικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Ένα μεγάλο ποσοστό προτίμησε να σπουδάσει στο ΔΠΘ (16,3%) και στο ΑΠΘ (15,8%), ενώ περίπου το 50% θα σπουδάσει σε ιδρύματα στο γεωγραφικό χώρο από Ξάνθη έως Θεσσαλονίκη.

Ευχόμαστε πάλι καλή επιτυχία στις σπουδές σας και στις επιλογές σας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΞΑΝΘΗΣ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΝ ΓΕΛ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΕΠΑΛ ΞΑΝΘΗΣ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑ ΕΠΑΛ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ