Της Νατάσας Βαφειάδου. Από τον Παρατηρητή της Θράκης:

Εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο- Κατέκτησε την 10η θέση στον κόσμο με την ομάδα της σκυταλοδρομίας στην κολύμβηση

Λίγο πριν τις 2 το ξημέρωμα της Πέμπτης έφτασε στην Ξάνθη ο Θρακιώτης πρωταθλητής της κολύμβησης και μέλος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Χρήστος Κατραντζής.

katrantzis 2Στο ΚΤΕΛ της Ξάνθης τον περίμεναν συγγενείς, φίλοι αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης, απ’ όπου και ξεκίνησε την κολύμβηση,  για να τον υποδεχτούν και να τον συγχαρούν τόσο για την πρώτη του συμμετοχή σε ολυμπιακή διοργάνωση όσο και για την κατάκτηση της 10ης θέσης που πέτυχε με τους συναθλητές του κ.κ. Οδυσσέα Μελανίδη, Κριστιάν Γκολομέεβ και Απόστολο Χρήστου στο αγώνισμα των 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η εθνική μας ομάδα, στους προκριματικούς αγώνες που έγιναν στις 8 Αυγούστου, σημείωσαν επίδοση 3:14.62 καταλαμβάνοντας την 6η θέση, στη δεύτερη σειρά και την 10η στο σύνολο, μένοντας εκτός της τελικής 8άδας, γεγονός ωστόσο που δεν «μείωσε», όπως υπογράμμισε ο Ξανθιώτης πρωταθλητής, τη χαρά και την αξία της συμμετοχής τους στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του κόσμου.

Χρήστος Κατραντζής
«Η συμμετοχή και μόνο σε μία Ολυμπιάδα αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών κάθε αθλητή»

«Προσωπικά ξέρω ότι θα μπορούσα να είχα πετύχει καλύτερο χρόνο και αυτό ίσως να μας έδινε και την πρόκριση, η οποία ήταν πολύ κοντά στις δυνατότητές μας, γι’ αυτό είχα και μία πίκρα στο τέλος» υπογράμμισε ο Ξανθιώτης αθλητής στις δηλώσεις του, τονίζοντας ωστόσο πως «όταν συνειδητοποιείς μετά από λίγο καιρό πως είσαι 10ος στον κόσμο, νομίζω πως είναι μία καλή θέση και ένα καλό αποτέλεσμα».

«Η συμμετοχή και μόνο σε μία Ολυμπιάδα αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών κάθε αθλητή» επεσήμανε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως έχοντας και την εμπειρία πολλών άλλων μεγάλων διοργανώσεων «αυτό ήταν κάτι το τελείως διαφορετικό τόσο σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι όσο και σε ό,τι αφορά το όλο κλίμα της διοργάνωσης, το Ολυμπιακό χωριό και τη συναναστροφή μας με όλους τους αθλητές που γνωρίσαμε».

Ερωτηθείς σχετικά με τη συνολική του εμπειρία από τη διοργάνωση, ο Χρήστος είχε να πει τα καλύτερα, υπογραμμίζοντας πως παρά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ο ίδιος δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος τόσο από το ολυμπιακό χωριό όσο και συνολικά από την οργάνωση των αγώνων.

Από τους παρευρισκομένους που υποδέχτηκαν τον Θρακιώτη πρωταθλητή δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι γονείς του, Σωτήρης Κατραντζής και Βάγια Μπαμπατζή, οι οποίοι και διοργάνωσαν τη μικρή αυτή έκπληξη.

Διαβάστε περισσότερα στον Παραρητητή