Δεν προέκυψε κάποια σημαντική εξέλιξη στη διάρκεια της Έκτακτης Συνεδρίασης της Οργανωτικής Επιτροπής των Γιορτών Παλιάς Πόλης, που συγκλήθηκε μετά την γνωστοποίηση από την Εφορία για την υποχρέωση των Συλλόγων να εκδίδουν αποδείξεις στα στέκια τους και να φορολογούνται.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, στην οποία συμμετείχαν μαζικά μέσω εκπροσώπων όλοι οι σύλλογοι και οι φορείς που συμμετέχουν στις Γιορτές, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού έκανε μια συνολική ενημέρωση για την κατάσταση που υπάρχει ενώ ο λογιστής Μανώλης Εγγλεζάκης εξήγησε το καθεστώς που θα ισχύσει και τον τρόπο που αυτό επηρεάζει ή όχι κάθε σύλλογο.

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν επίσης οι εκπρόσωποι των Συλλόγων, κάποιοι από τους οποίους υποστήριξαν ότι πλήττεται ο θεσμός των Γιορτών από τη φορολόγηση και κατηγόρησαν, μάλιστα, και ΜΜΕ χωρίς να κατονομάσουν, ενώ άλλοι σύλλογοι αντιμετώπισαν με ψυχραιμία την κατάσταση και ζήτησαν τεχνικές λεπτομέρειες για τις αλλαγές που προκύπτουν και ποια είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται ώστε να προσαρμοστούν.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν και εκπρόσωποι φορέων όπως η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Εμπορικός Σύλλογος, το ΕΒΕ, το σωματείο των καφε-μπαρ που εξέφρασαν τη στήριξή τους στο θεσμό.

Προβλήματα με κάποιους Συλλόγους και αποφάσεις

Στη συζήτηση υπήρξαν αναφορές σε άλλες γιορτές και εκδηλώσεις άλλων περιοχών και ερωτήματα για τον τρόπο που αυτές αντιμετωπίζονται από τη φορολογική διοίκηση ενώ υπήρξε και μικρός αριθμός Συλλόγων, που εξέφρασαν αμφιβολίες αν με την κατάσταση που ισχύει θα  συμμετάσχουν στις Γιορτές Παλιάς Πόλης.

Τελικά, η πολύωρη συνεδρίαση δεν κατέληξε σε κάποια σημαντική απόφαση αλλά σε επανάληψη των κινήσεων που έγιναν μέχρι σήμερα. Οι Σύλλογοι και οι φορείς θα συμφώνησαν για μια επιστολή που θα ζητά επιείκεια και θα επαναληφθεί η αποστολή της προς τη ΔΟΥ Ξάνθης ενώ θα γίνει νέα συνάντηση του Προέδρου του Κέντρου με τον Προϊστάμενο της ΔΟΥ  ώστε να εξαντληθούν οι πιθανότητες για μια πιο ευνοϊκή αντιμετώπιση.