fredtito

Ο Δήμαρχος Τοπείρου εδώ και δύο χρόνια προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη φράση του περί Χρυσής Αυγής τις παραμονές των εκλογών του 2014, κυρίως, υποβάλλοντας σωρεία μηνύσεων και ξανά μηνύσεων, σε βάρος μας. Και ενώ διατείνεται ότι πότε δεν συνεργάζεται με χρυσαυγίτες, αν και έλεγε ότι τους είχε στο συνδυασμό του,  τους χαρακτηρίζει φασιστικό μόρφωμα, στις μηνύσεις που υποβάλει.

Αυτό το “φασιστικό μόρφωμα” λοιπόν έστειλε δελτία τύπου και φωτογραφίες από την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Δήμο Τοπείρου και τις συναντήσεις που είχε. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Τοπείρου και το ΕΒΕ Ξάνθης είναι οι μόνοι φορείς που έχουν δεχθεί επίσημα τους νεοναζί και συζήτησαν μαζί τους, τους “νομιμοποίησαν” δηλαδή σε θεσμικό επίπεδο. Η φασιστική κατρακύλα δεν έχει όριο λοιπόν και αυτό δεν αφορά μόνο τους φορείς αλλά και όσους γενικότερα παίζουν με όρους μετεμφυλιακούς το χαρτί των νεοναζί. Να τους χαίρονται οι συνομιλητές τους. (Άραγε η τοπική ΝΔ ούτε τώρα θα πάρει θέση για αυτές τις αντιδημοκρατικές εκτροπές των στελεχών της,  που κομίζουν και το χρίσμα της;)

fredtito

Καθώς επανερχόμαστε στην επικαιρότητα δεν μπορούμε να μην θυμηθούμε -για το διάστημα που η στήλη έλειψε-  ποιοι κούνησαν το δάχτυλο σε βάρος μας, παριστάνοντας τις κολώνες της ηθικής, ποιοι είχαν το θράσος να μιλήσουν για όσους  είμαστε παγερά αδιάφορα και συνειδητά μακριά από όλη την παραπολιτική λοβιτούρα της μικρής μας επαρχίας, σκηνικό που ενίοτε προσπαθεί να καλύψει και την επιχειρηματική απατεωνιά.

Τελικά αυτοί που μας αμφισβήτησαν (παρότι δεν κάναμε τίποτε λιγότερο ή περισσότερο από το να καταγράψουμε την επικαιρότητα) βρέθηκαν… στη φυλακή για απάτες. Κάπως έτσι θυμηθήκαμε και κάποιους υπερασπιστές τους που συνωμοτούσαν σε βάρος μας αλλά ήταν τόσοι ηλίθιοι ώστε να κοινοποιήσουν τα mail  που αντάλασσαν και σε… εμάς ! Από σεβασμό στην ανθρώπινη ηλιθιότητα και τον αλκοολισμό ως ασθένειες της εποχής μας, θα τα κρατήσουμε για προσωπική χρήση και ψυχαγωγία και δεν θα τα κοινολογήσουμε. Αλλά ας μην ξεχνιόμαστε…

Με τόνο δηκτικό, αρκετά σαρκαστικό, ο δικηγόρος Διαμαντής Τοτίεφ έκανε στο Facebook μια έμμεση προτροπή για σεμνότητα, αν το αντιληφθήκαμε σωστά: “Δε θα συγχαρώ το γιο μου απ’ το facebook. Τον βρήκα στο τηλέφωνο, θα του τα πω κι από κοντά το μεσημέρι. Το συνιστώ.”  Έχουμε σχολιάσει κάποια πράγματα στο παρελθόν οπότε αρκεί αυτή η φράση του γνωστού δικηγόρου.