fredtitoΗ χθεσινή μας αποκάλυψη για την υποχρέωση έκδοσης αποδείξεων στα στέκια των Συλλόγων στις φετινές Γιορτές Παλιάς Ξάνθης,  είναι η είδηση της ημέρας. Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε για όλες τις παραμέτρους και τον τρόπο που λειτούργησαν όλα μέχρι σήμερα αλλά δεν είναι η ώρα τώρα. Ήδη έχουμε καταθέσει αρκετά για την υπόθεση και άλλοι είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Προφανώς προκαλεί ανατροπές και θα υπάρξουν αντιδράσεις. Όμως ούτε κάποιος να φοβηθεί πολιτικό κόστος υπάρχει, ούτε η φορολογική διοίκηση είναι αυτή που ήταν στο παρελθόν. Και είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κανείς διατεθειμένος να “παρέμβει” με τον πολιτικάντικο τρόπο που το αντιλαμβάνονται πολλοί μέχρι σήμερα. Έτσι  είναι ευκαιρία με αφορμή αυτή την ανελαστική υποχρέωση απέναντι στην Εφορία, να υπάρξει ένας αναγκαίος εξορθολογισμός που οι περισσότεροι παρατηρητές θεωρούν ότι πρέπει να επέλθει.

Η άποψή μας για το γενικό πλαίσιο είναι γνωστή:  Γιορτές Παλιάς Πόλης με πολιτισμό και αξιοπρέπεια. Αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις πρέπει να βρουν τον τρόπο για να αποτρέψουν τον εκφυλισμό του θεσμού εκτός αν αυτή είναι η πολιτική τους επιλογή, την οποία πρέπει να καταθέσουν. Ως προς την έκτακτη Οργανωτική θα αδικούσε όλη την πόλη να μετατραπεί σε σύσκεψη τύπου ΕΒΕ Ξάνθης, με πιστολιές στον αέρα, πολιτικάντικες κατηγορίες κλπ γιατί οιεποχές αυτές έχουν παρέλθει. Χρειάζεται μια νηφάλια συζήτηση και θέσεις.

fredtitoΣτα δυσάρεστα για την Ξάνθη ο χαμός του Βαγγέλη Παλιούρα, από την ανίατη ασθένεια στα 65 του χρόνια. Ο επιχειρηματίας του “Νατάσα” ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και είχε αφήσει πολύ θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία με την επιχειρηματική του δραστηριότητα, την προσφορά του στον αθλητισμό και την εν γένει κοινωνική του δράση όλες αυτές τις δεκαετίες. Συλλυπητήρια στους οικείους του…

Τέλος, την Κυριακή στις 930 στον ΙΝ Αγ. Αικατερίνης του Γηροκομείου Ξάνθης πραγματοποιείται το τριετές μνημόσυνο του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χάρη Ατματζίδη. Ως γνωστόν ο τέως βουλευτής ένας από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης και της στήριξης του ιδρύματος Μέγας Βασίλειος της Ξάνθης, στη συνέχεια. Η δεξίωση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γηροκομείου.