Της Νατάσας Βαφειάδου, από τον Παρατηρητή της Θράκης

Σε «αναμμένα» κάρβουνα κάθονται χιλιάδες νέοι και νέες της χώρας μας, εν αναμονή της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εντός της τρέχουσας εβδομάδας, που θα σηματοδοτήσει, για κάποιους τουλάχιστον εξ αυτών, την έναρξη μιας εκ των σημαντικότερων περιόδων της ζωής τους, την έναρξη της φοιτητικής τους ζωής.

standardΒεβαίως είχε προηγηθεί η ανακοίνωση των βαθμολογιών που πέτυχαν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, στα μέσα Ιουνίου, βάση των οποίων συμπλήρωσαν τα μηχανογραφικά τους δελτία, επιλέγοντας τις σχολές εκείνες στις οποίες θα θέσουν τις βάσεις για τη μετέπειτα επαγγελματική τους ζωή.

Λίγες ημέρες παραπάνω έπρεπε να περιμένουν οι μαθητές στην Μεγάλη Βρετανία, οι οποίοι μόλις πριν από 5 μέρες και συγκεκριμένα στις 18 Αυγούστου έλαβαν τις τελικές βαθμολογίες που συγκέντρωσαν στα μαθήματα βάσει των οποίων θα κληθούν να επιλέξουν τόσο το αντικείμενο όσο και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στα οποία θέλουν να φοιτήσουν.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των εκεί ΜΜΕ σχεδόν 300.000 Βρετανοί και Βρετανίδες, έλαβαν κατά την ονομαζόμενη “ A-level Results Day” τα αποτελέσματά των εξετάσεων τους, βάζοντας μία τελεία στην έως τώρα 14ετή ακαδημαϊκή τους φοίτησης.

Ως είθισται και στα καθ’ ημάς αρκετοί ήταν οι νέοι φοιτητές που μίλησαν στα ΜΜΕ για τα αποτελέσματά τους και τις μετέπειτα επιλογές τους σε ό,τι αφορά την επιλογή του κολλεγίου στο οποίο θα φοιτήσουν. Μεταξύ αυτών και η 18χρονη Sinem Oyzoyn, η οποία είναι Ελληνίδα μουσουλμάνα και μάλιστα έλκει την καταγωγή της από την Ξάνθη.

Περισσότερα στον Παρατηρητή