fredtitoΗ υπόθεση με το διαγωνισμό στο Δήμο Τοπείρου προκάλεσε κυρίως γέλια καθώς δεν υπάρχουν αρκετοί πολίτες που θα ήθελαν να ασχοληθούν σοβαρά με το συγκεκριμένο Δήμο. Αλλά και δημοσιογραφικά δεν μπορούμε να ταλαιπωρούμε τους αναγνώστες μας διαρκώς καθώς θα έπρεπε να δημοσιεύουμε κάθε μέρα τη σωρεία των αναθέσεων και των άλλων πρακτικών που χαρακτηρίζουν το Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα.

Η νέα υπόθεση φαίνεται πως δεν αντέχει σε κριτική, είτε πολιτική είτε νομική και δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε κάτι περισσότερο και δεν είναι η ώρα να ανοίξουμε τώρα τη συζήτηση για το αν και κατά πόσο η Δικαιοσύνη έχει ασχοληθεί επαρκώς με το συγκεκριμένο Δήμο και τι μεταχείρισης έχει τύχει. Όπως και τα ευρήματα των ανεξάρτητων αρχών, όπου συχνά έχει καταφύγει η Αντιπολίτευση είναι ένα ζήτημα που θα μας απασχολήσει στο μέλλον.

fredtitoΩς προς τις Γιορτές Παλιάς Πόλης και το πρόγραμμά τους, μετά από αρκετά αιτήματα φίλων να τοποθετηθούμε το πράξαμε και ίσως να στεναχωρήσουμε κάποιους. Πάντως, κατά την άποψή μας το μεγαλύτερο πρόβλημα για το θεσμό φέτος δεν θα είναι το φτωχό και χαμηλό καλλιτεχνικό πρόγραμμα ή οι περιβόητοι μάνατζερς που επαναλαμβάνονται από το Κέντρο Πολιτισμού. Ο θεσμός θα έχει μεγάλη προσέλευση λόγω της αύξησης του τουρισμού, οι συμμετέχοντες δεν στεναχωρούνται από τα γραπτά μας, αλλά θα υπάρξουν σοβαρές εγγενείς δυσκολίες φέτος, προβλέπουμε….

fredtitoΤην Κυριακή πραγματοποιήθηκε και το Wave Running στην ακτογραμμή από τα Άβδηρα μέχρι την Κεραμωτή με πλήθος συμμετεχόντων. Μια εξαιρετική διοργάνωση που βασίζεται στην εθελοντική προσφορά, προσφέρει στον αθλητισμό για όλες τις ηλικίες και αναδεικνύει την εξαιρετική περιοχή γύρω από το Δέλτα του Νέστου. Δυστυχώς όμως κανένας φορέας δεν έχει στηρίξει αυτή τη διοργάνωση, μετά από 3 χρόνια και είναι μια αβλεψία άδικη για το μεγάλο έργο που γίνεται. Ας περιμένουμε κάτι καλύτερο για του χρόνου

fredtitoΓια τη Λυσιστράτη του Εθνικού και το θόρυβο που προέκυψε μετά την παράσταση της Επιδαύρου, περιμέναμε να την παρακολουθήσουμε στους Φιλίππους ώστε να επιβεβαιώσουμε  – απόλυτα- την  αρχική μας εικόνα ότι ο όποιος θόρυβος, προκλήθηκε από θαμώνες του Δελφινάριου που απέκτησαν άποψη για την Επίδαυρο. Και ήταν όντως έτσι γιατί είναι μια παράσταση που θα συζητείται για χρόνια, μια διαφορετική ανάγνωση και επικοινωνία με το Αριστοφανικό κείμενο.

Αλλά αυτή είναι μια συζήτηση στην οποία δεν χωρούν οι πάσης φύσεως γραφικές σεμνοτυφίες. Είναι κάπως σαν τα Αρχαία Ελληνικά για τα οποία έχουν άποψη όσοι δεν τα διδάχτηκαν ποτέ , ή την “αριστεία” για την οποία μιλούν οι οπαδοί και θεσμικοί θεμελιωτές της μετριότητας !