Τοκετό στο πλοίο είχε την Κυριακή μια τουρίστρια που επέβαινε στο πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ στο δρομολόγιο από το λιμάνι της Καμαριώτισσας Σαμοθράκης προς την Αλεξανδρούπολη. Παρότι στο πλοίο υπήρξαν γιατροί και μαίες ως επιβάτες, η γέννηση δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα καθώς το παιδί της γεννήθηκε νεκρό.

Πιο αναλυτικά, η 22χρονη αλλοδαπή παρουσίασε πολλές συσπάσεις και επετεύχθη τοκετός παρουσία του συνοδεύοντος ιατρού καθώς και δύο  ιατρών και δύο μαιών επιβατών του πλοίου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε σχετική ανακοίνωση του πλοιάρχου.

Το έμβρυο γεννήθηκε μαζί με τον σάκο του οποίου έγινε διάνοιξη και βρέθηκε νεκρό. Διενεργήθηκε στο βρέφος προσπάθεια καρδιοαναπνευστική ανάνηψης από τους γατρούς με αρνητικά αποτελέσματα.

Με τον κατάπλου του «ΣΑΟΣ ΙΙ» η σωρός του εμβρύου και η μητέρα του παραλήφθηκαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής του νεογνού.