Η Κατερίνα Στεφανίδη «απογειώθηκε» στα 4.85 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στον αγώνα που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος.

Ο τελικός αρχισε από τα 4.35 αλλά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια άφησε τα πρώτα ύψη και ξεκίνησε από τα 4.60, τα οποία πέρασε με χαρακτηριστική άνεση με αποτέλεσμα από την αρχή του αγώνα, να προηγείται.Στο ύψος αυτό, ήδη τρεις αθλήτριες δεν τα κατάφεραν και «αποχαιρέτησαν» τον αγώνα.

Το ίδιο εντυπωσιακή ήταν η Στεφανίδη και στα 4.70 τα οποία πέρασε με την πρώτη και πολύ εύκολα! Στο ύψος αυτό έγινε το μεγάλο ξεκαθάρισμα καθώς το πέρασαν έξι αθλήτριες που συνέχισαν, με τη χρυσή Ολυμπιονίκη του Λονδίνου την Αμερικανίδα Σουρ που είχε φέτος 5.03 και τη Σίλβα από την Κούβα, να αποκλείονται.

stefanidiΣτα 4.80 η Κατερίνα Στεφανίδη απέτυχε στην πρώτη της προσπάθεια, καθώς ενώ πήγε ψηλά, το κατέβασμα δεν ήταν καλό και παρέσυρε τον πήχη! Αντιθέτως το πέρασε η Μακάρτνεϊ από τη Νέα Ζηλανδία και πήρε το προβάδισμα στον αγώνα. Η Κατερίνα, όμως, στη δεύτερη προσπάθεια έδειξε τον καλό της εαυτό και το πέρασε επίσης εντυπωσιακά, άλμα που της έδωσε την είσοδο στην τετράδα του τελικού καθώς όλες οι υπόλοιπες αθλήτριες αποκλείστηκαν καθώς και τη δεύτερη θέση στον αγώνα.

Το αποφασιστικό της άλμα ήταν το δεύτερο στα 4.85, επιτυχημένο και της έδωσε σίγουρα το ασημένιο μετάλλιο, ανεβάζοντας την μάλιστα στην πρώτη θέση του τελικού, ενώ συνεχίζει και η Αμερικανίδα Μόρις, με τις δύο αθλήτριες να μονομαχούν στα 4.90, ύψος στο οποίο απέτυχαν με αποτέλεσμα να αναδειχθεί χρυσή Ολυμπιονίκης η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η 26χρονη πρωταθλήτρια φέτος είχε άλμα στα 4.90 που είναι και το πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ πριν από λίγο καιρό είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αμστερνταμ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του τελικού:

1. Κατερίνα Στεφανίδη 4.85

2. Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4.85

3. Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία) 4.80

4. Αλάνα Μπόιντ (Αυστραλία) 4.70

5. Χόλι Μπράντσο (Μ. Βρετανία) 4.70

6. Νικολ Μπούχλερ (Ελβετία) 4.70

7. Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) 4.60

8. Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4.60

9. Μαρτίνα Στρουτζ (Γερμανία) 4.60

10. Λίσα Ριζιχ (Γερμανία) 4.50

11. Τίνα Σούτεϊ (Σλοβακία) 4.50

12. Κέλσι Άχμπε (Καναδάς) 4.50

Στοιχεία από το gazzeta.gr – Εικόνα από το sport24.gr